Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Crvena zvezda KOMBANK, 46:66

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Crvena zvezda KOMBANK, 46:66

U četrnaestom kolu Triglav ŽKLS, u Pirotu su se sastale košarkašice ŽKK Gimnazijalac Tigra i ekipe Crvena zvezda KOMBANK iz Beograda. Košarkašice Gimnazijalca pružile su snažan otpor kadetkinjama Crvene zvezde. Gotovo tri četvrtine košarkašice Gimnazijalac Tigra bile su izjednačen rival lideru na tabeli kadetske lige, držale rezultatski priključak do 25 minuta kada je na semaforu bilo 33:38. ali je u poslednjoj četvrtini umor učinio svoje pa je do kraja kvalitet gošći došao do izražaja i na kraju su kadetkinje Cvrene zvezde slavile sa 46:66. Najefikasnije kod gošći iz Beograda bile su Miljana Ćaćić sa 16 poena, Helena Kovačević, MVP utakmice sa 15 poena, 15 skokova, 5 asistencije i 6 osvojenih lopti i Dunja Zečević sa 10 poena.  Kod domaće ekipe najefikasnija je još jednom bila Vera Đorđević sa 14 poena i 9 skoka, dok je Jovana Ignjatović postigla 11 poena.
Vladica Ranđelov, Ja sam preponosan na moju ekipu kako su danas igrale. Prva stvar koju sam rekao u svlačionici je da odigraju hrabro i borbeno. To su odmah odradile, od samog starta do kraja su igrale hrabro i borbeno. Drugi naš zadatak bio je da pokušamo da damo veći broj poena nego što smo dali u Beogradu i da primimo manji broj poena od ekipe Zvezde. Tako da su devojke maksimalno odradile i odigrale ovi utakmicu. Još jednom sve čestitke njima.  Prevagu u ovoj utakmici odnela je visina, što pokazuje broj skokova. Utakmica je bila fenomenalna, publika nikad bolja, nikad bučnija. Atmosfera je bila prava košarkaška. To se retko viđa na ženskim utakmicama. Pohvalio bih publiku. Čestitam i Crvenoj zvezdi, oni su zasluženo na prvom mestu.
Staša Bunčić, Trudile smo se celu utakmicu. U poslednjoj četvrtini pao je intenzitet igre i zbog umora i zbog svega. Dale smo sve od sebe. Prošla utakmica nam je digla samopouzdanje i ovaj put smo stvarno dale sve od sebe i igrale smo kako ni mi same nismo znale da možemo. Ponosimo se ovim rezultatom.
Nemanja Planojević, Prvo bih čestitao ekipi Gimnazijalca na sjajnoj utakmici. Stvarno su bili odličan rival. Utakmica je bila za uživanje. Komentarisao sam i tokom utakmice kako je ambiiejnt bio sjajan i za mušku košarku a kamo li za žensku kadetsku košarku. Tako da, svaka čast za grad Pirot, za ove navijače koji su došli da nas podrže. Još jednom bi im se zahvalio i još jednom bih čestitao ekipi Gimnazijalca na sjajnoj partiji.
Miljana Ćaćić, Na početku je bilo baš onako gusto ali smo se izvukli, verovatno zbog navijača koji su stvarno bili dobri. Stvarno im hvala. Atmosfera je bila fantastična. Ne igramo često pred ovoklikim brojem navijača. Očekujemo prvo mesto na tabeli.

More in Aktuelno