Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Duga – Šabac, 84:73

TRIGLAV ŽKLS, Duga – Šabac, 84:73

Gošće iz Niša, koje su i pre početka važile za favorita na ovom meču, bolјe su otvorile utakmice i serijom od 8 poena došle do početnih 0:8. Međutim, usledila je serija domaćina 10:0, uz 8 poena Andrijane Ilić, te je rezultat na semaforu sredinom prve četvrtine glasio 10:8 za „Dugu“. Nakon toga, sve do završetka prvog poluvremena, gledaoci su imali priliku da gledaju igru na mahove i jedne i druge ekipe, koje su poene po pravilu postizale u serijama. Na veliki odmor otišlo se sa rezultatom 47:42 za Šapčanke. Tokom trećei početkom četvrte četvrtine, domaće igračice su uspele da zaustave do tada nezadrživu „Studentkinju“ Mariju Jovanović, te da na krilima razigrane Anđele Matić dođu do osetnije prednosti koja se kretala između 8 i 10 poena. Do kraja utakmice viđena je velika borba svih aktera, ali je „Duga“ uspela da zadrži opisanu prednost i napravi veliki podvig pobedom protiv izuzetno talentovanog i kvalitetnog sastava iz Niša.
Renata Stepanović, ŽKK Duga, Čestitam mojim igračicama na izuzetno borbenoj i požrtvovanoj igri, te na zasluženoj pobedi. Zaista jedan odlična utakmica je iza nas, protiv sjajno selektirane i izuzetno kvalitetne ekipe iz Niša, koja fizički vrlo impozantno deluje. Raduje kvalitet košarke prikazan na ovoj utakmici.
Anđela Matić, ŽKK Duga, Čestitam svojim saigračicama na pobedi, a protivniku na fer i korektnoj igri i borbi. Ovo nam je već druga pobeda u ligi, mislim da se tome na početku sezone niko nije nadao. Verujem da možemo još bolјe da igramo i da ćemo svima biti prijatno iznenađenje u ovoj ligi.
Nenad Stojanović, UŽKK Student, Nije dobro što smo izgubili utakmicu, ali u suštini utakmica nije bila loša. Vide se svi nedostaci u našoj igri, a ima ih mnogo koje treba ispraviti, da bi mogli da počnemo da pobeđujemo. Ekipa Duge je zasluženo pobedila, pre svega zahvalјujući igri Anđele Matić, za koju nismo imali rešenje. Imali smo i mi igrača koji je malo odskakao od drugih, ali nedovolјno da na kraju pobedimo. Čestitam domaćinima i vidimo se u Nišu.
Marija Jovanović, UŽKK Student Niš, Borile smo se koliko smo mogle, mnogo mi je krivo što nismo uspele da ih dobijemo. Čestitam protivniku na pobedi.

More in Aktuelno