Aktuelno

TRIGLAV KLS, Borac – Crvena zvezda mts, 87:70

TRIGLAV KLS, Borac – Crvena zvezda mts, 87:70

U odloženom meču 11. kola Triglav kadetske lige Srbije mladi košarkaši Borca ugostili su vršnjake iz beogradske Crvene zvezde mts. Iako je meč sa renomiranim klubom važio za veliku prepreku, izabranici Vladimira Zlatanovića su ponovo pokazali da za njih nema teškog protivnika. Ponovo su Čačani bili na visini zadatka, pa su upisali novu, ukupno 17. pobedu u ligi. Rezultat na koncu susreta je glasio 87:70 (36:18; 19:9; 17:21, 15:22). Munjevit je bio start igrača Borca. Za manje od dva minuta Milošević i Nikolić su ubacili rivalu sedam poena, pa je trener Crvene zvezde morao da reaguje. Ali do promene nije došlo. Štaviše, domaćin je preko Ćurčića došao do novih poena. Tek nakon nekog vremena i šuteri gostiju su proradili, pa su ubacili pet poena. Istina, delovali su Beograđani nešto bolje, ali je Borac nastavio da kontroliše susret. Štaviše, trojkom Popovića na samom kraju prve deonice došli su Čačani do najvećih +18 (36:18).
Dobru igru sa kraja prve Borac je nastavio tokom čitave druge deonice. Iako je na svom kontu imao finu zalihu poena iz prvih 10 minuta, domaćin je istu još više uvećao, a došao je do kote 29 (53:24). Sve vreme se čekala reakcija gostiju. Istina, uspevala je Crvena zvezda na momente da parira rivalu, ali to je bilo samo sporadično. Borac je sve konce igre držao u svojim rukama, pa je na veliki odmor otišao veoma zadovoljan. Crvena zvezda je nešto energičnije ušla u drugo poluvreme. Ali taman kada je pomislila da može do serije koševa, Ćurčić se postarao da im uništi nadu. Vezao je pet poena, pa je Borac došao do najvećih +30 (60:30). U nastavku susreta gosti su samo na trenutke bili ravnopravan protivnik domaćinu, pa je Borac produžio da diktira tempo utakmice. Već nakon 30 minuta igre postalo je kristalno jasno ko će meč okončati kao pobednik. U odsudni deo utakmice domaćin je ušao sa suficitom od 24 poena, pa je mogao da igra hladne glave, jer su gosti bili prinuđeni da jure rezultat. A trka sa Borcem bila je nešto u čemu nisu bili vični. Čačani su nastavili da igraju kako su želeli, pa su polako, ali sigurno, meč priveli kraju. Bila je ovo još jedna sjajna košarkaška predstava kadetskog tima Borca, koji je ponovo pokazao da nema nameru da posustane u ligi.
Vladimir Zlatanović, trener Borca, ,,Čestitam mojim momcima na zasluženoj pobedi. Bili su bolji svih 40 minuta, tako da smo zasluženo osvojili nova dva boda. Još jednom smo dokazali da se vredan rad isplati. Nastavljamo u istom ritmu, jer želimo da ligaški deo takmičenja završimo sa maksimalnim učinkom“.
Pavle Nikolić, igrač Borca, ,,Želim da čestitam trenerima i saigračima na novoj, ukupno 17. pobedi. Bili smo bolji tim na parketu, pa je trijumf zasluženo u našim rukama“.
Trener Crvene zvezde mts, ,,Borac je večeras bio bolji tim, tako da je zasluženo pobedio. Mi moramo da analiziramo utakmicu i da izvučemo pouke iz nje“.
A. Vuković, igrač Crvene zvezde mts, ,,Čestitam Borcu na fer i korektnoj igri i potpuno zasluženoj pobedi“.

More in Aktuelno