Aktuelno

RODA JLS, Radnički – Sloga, 107:93

RODA JLS, Radnički – Sloga, 107:93

Izabranici trenera Brajkovića su danas tokom tri četvrtine demonstrirali izuzetnu, nesebičnu, napadačku košarku uz veoma agresivnu odbranu. Sloga se nije snašla na tako postavlјenu igru. Kulminacija takvog odnosa snaga je bila viđena u trećoj četvrtini gde je Radnički „ubacio“ 43 poena uz 16 primlјenih. Međutim, vidna oscilacija se desila u poslednjoj deonici gde je Sloga, donekle, uzvratila domaćinu i rešila period u svoju korist rezultatom 34 prema 15. Pružio je trener domaćina priliku svim igračima što je, možda, i dovelo do pada u igri i gubitka koncentracije. Svakako, posle dva odigrana kola, ima mesta za napredak ali i za zadovolјstvo pokazanom igrom. Sloga je imala svetlu tačku danas, u vidu MVP igrača utakmice, Petra Vujovića, koji je postigao 31 poen i uz to pridodao 4 skoka, 4 ukradene lopte i 3 asistencije. Sjajan meč su odigrali i Predrag Perišić (17p, 9sk, indeks 25) i Danilo Stamenić (18p, 6 sk, indeks 22), ali ni to nije bilo dovolјno da se ugrozi pobeda ekipe Radničkog. Domaće, koji su bili veoma izjednačeni u učinku, je predvodio kapiten Nikša Zindović, koji je zabeležio 15 poena, 5 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije sa indeksom korisnosti 25. Veliku podršku je imao u svim svojim saigračima, ali moramo istaći Andriju Petrovića (12p, 6as, 3sk), Aleksu Ristića (21p, 5 sk), Pavla Stepanovića (12p, 6as, 3sk) i Dimitrija Marića (18p, 6sk). U narednom kolu Radnički gostuje ekipi Partizana.
Darko Brajković, Cela utakmica je odigrana u serijama obe ekipe. Nismo bili dovolјno koncentrisani i nismo imali prava rešenja u nekim momentima. Na trenutke smo ličili na ekipu kakva težimo da budemo i naš sledeći zadatak ja to postane konstanta. Svih 12 momaka je imalo minute danas i recimo da sam time najzadovolјniji. Sve čestitke protivničkoj ekipi i stručnom štabu na prikazanoj igri.
Nikša Zindović, Čestitam ekipi Sloge na prikazanoj partiji. Mi nismo bili na nivou igre kakva je bila u prethodnom meču protiv Mege. U trećoj četvrtini smo napravili osetniju prednost i tako rešili pitanje pobednika. Treba što pre da zaboravimo ovu utakmicu i da se okrenemo narednom meču i gostovanju ekipi Partizana. Imamo 7 dana da se pripremimo, najbolјe što možemo. Čestitam saigračima i stručnom štabu na pobedi.
Zoran Milovanović, Čestitke ekipi Radničkog na zasluženoj pobedi. Mi smo odigrali ispod našeg očekivanja. Nismo se snašli na njihovu agresivnu odbranu. Primili smo 43 poena za četvrtinu što je i dovelo do ovakvog rezultata.
Petar Vujović, Svaka čast protivniku. Radnički je bio bolјi danas. Zadovolјan sam utakmicom iako malo nismo imali sreće. Domaćin je kontrolisao igru. Izuzetno korektna utakmica i suđenje. Sve čestitke na pobedi.

More in Aktuelno