Aktuelno

RODA JLS, Partizan NIS – Mega Bemax, 86:76

RODA JLS, Partizan NIS – Mega Bemax, 86:76

Izvanredna predstava u Kornu u kojoj su akteri prikazali sva svoja znanja i umeća ali u različitom periodu gde je glavni glumac, ovoga puta juniori Partizana, taj epitet opravdao i izašao kao pobednik. Sam početak pripao je ekipi Mege koja je već za pet minuta ostvarila razliku od deset poena i sa tom razlikom i završena je prva četvrtina. Mega je u tom periodu igrala izvanredno dok su igrači Partizana delovali kao početnici. Šta se desilo u dvominutnoj pauzi možemo samo da nagađamo jer u drugoj četvrini raspored snaga na terenu se preokrenuo i sada je Partizan bio dominantan a Mega potpuno inferiorna. Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću Partizana od dva poena. I jedna i druga ekipa su uložile maksimun napora u trećem periodu igre kako bi došli do osetnije razlike u poenima ali ni jednoj ni drugoj strani to nije polazilo za rukom, već je Mega na pauzi uknjižila jedan poen na svoj konto. U četvrtom periodu Partizan je kako se utakmica bližila kraju polako ali sigurno polako povećavao razliku i sigurnom igrom na kraju pobedio sa deset razlike. Na utakmici je viđena odlična košarka sa mnoštvo elemenata koji tu košarku čini atraktivnom i lepom pogotovu u ovoj, gde se pobednik nije znao malte ne do kraja utakmice. U Partizanu ističemo pored ostalih igru MVP igrača utakmice Đorđa Pažina, Branislava Sužnjeva, Dušana Tanaskovića i Luke Novakovića dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Luka Cerovina, Aleksandar Langović i Novak Mišković. Zaslužena pobeda Partizana a moramo pohvaliti i ekipu Mege koja je pružila izvanredan otpor ekipi Partizana i kvalitetnu igru.
Bućan Aleksandar, Dobra i kvalitna igra obe ekipe gde smo mi imali više energije i koncentracije u zadnjoj četvrtini i takvom igrom ostvarili važnu pobedu. Čestitke za obe ekipe .
Đorđe Pažin, Teška utakmica, egal do poslednje četvrtine, ali pokazali smo karakter time što smo se vratili posle lošeg starta i pobedili utakmicu zasliženo. Čestitam ekipi Mege na fer igri.
Vlada Vukoičić, Čestitke Partizanu, nekako smo se podelili, prva i treća četvrtina za nas, a druga i četvrta za njih ali kada je bilo važno, ovih zadnjih pet minuta Partizan je imao više koncentracije i mudrosti na obe strane terena i da je to jedan od razloga zašto su dobili utakmicu. Ono što zameram mojim igračima je jako loša koncentracija u dva segmenta koji na juniorskom nivou ne mogu da se dozvole a to je šut iz slobodnih bacanja koje smo promašili i to petnajst bacanja što je nedopustivo u utakmici sa jednom od najboljih ekipa i dvadeset pet izgubljenih lopti, koje jesu jednim delom zasluga dobre odbranei dobre igre Partizana u nekim momentima ali je jedan dobar deo izazvan našim greškama, tako da kad se saberu te dve stvari rezultat je realan i čestitke ekipi Partizana
Luka Cerovina, Ušli smo agresivno u utakmicu baš kako smo i iskontrolišemo pa je Partizan uvećao razliku i ubedljivo pobedio. Čestitke Partizanu na fer i korektnoj igri i puno sreće u nastavku prvenstva a mi imamo sedam dana da se pripremimo za tešku utakmicu protiv Borca kod kuće.

More in Aktuelno