Aktuelno

Kadeti Partizana novi šampioni Srbije

Kadeti Partizana novi šampioni Srbije

MEGA MIS – PARTIZAN 92:95 (21:27, 30:25, 20:21, 21:22)

Kadeti Partizana su novi šampioni Srbije! Oni su u velikom finalu završnog turnira Triglav Kadetske lige Srbije u Hali sportova „Ranko Žeravica“ posle dramatične završnice savladali Megu i stigli do trofeja.

Bolje su crno-beli otvorili utakmicu, posle četiri minuta poveli 10:4, ali je Mega brzo uhvatila ritam i smanjila na 14:15. Ekipe su sve do poluvremena praktično bile u egalu, smenjivale se u minimalnom vođstvu. Igralo se prilično atraktivno, sa dosta poena, a na veliki odmor Partizan je otišao sa „plus jedan“ – 52:51.

Efikasniji je Partizan bio na startu treće četvrtine, koristio greške Mege, pa je posle tri minuta poveo 60:51. Međutim, Mega je odgovorila odličnom serijom 10:0 i sve je ponovo bilo otvoreno. Na poslenju pauzu, crno-beli su otišli sa 73:71.

Bilo je potpuno izjednačeno i na početku poslednje deonice, da bi Partizan u 33. minutu ponovo nešto značajnije poveo – 79:74, a onda posle dva minuta i sa velikih 85:76. Ponovo je Mega uspela da se vrati u meč preko Srzentića i Karalića i na tri minuta pre kraja smanji na 83:85. Usledilo je nekoliko promašaja na obe strane, a crno-beli su na 1:17 pre kraja imali 88:85. U samoj završnici, kadeti Partizana su imali bolju koncentraciju. Šekularac je odlično asistirao, bili su sigurni sa linije penala, a kada su na 15 sekundi pre kraja imali 92:87 mislilo se da je utakmica rešena. Međutim, odmah je usledila sjajna trojka Danilovića (90:92), pa je fauliran Goljović. Jednom je pogodio za 93:90, dok je na drugoj strani Danilović pogodio oba slobodna bacanja na pet sekundi pre kraja – 92:93. Fauliran je ponovo Goljović, pogodio je oba puta za 95:92 i praktično više nije bilo vremena za Megu.

U meču za treće mesto Crvena zvezda je savladala Dinamik – 92:77.

DODELA NAGRADA

KSS je organizatoru turnira KK Partizan dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je generalni sekretar KSS Zlatko Bolić dodelio menadžeru mlađih kategorija KK Partizan Marku Radoviću.

Najbolji strelac ligaškog dela takmičenja je Petar Radović iz čačanskog Borca, koji je tokom lige ukupno postigao 648 poena. Priznanje i prigodne poklone KSS i Triglava mu je uručio komesar takmičenja Bojan Popović, a poklon KK Partizan izvršni direktor Partizana Mlađan Šilobad.

MVP igrač ligaškog dela Roda juniorske lige Srbije je takođe Petar Radović iz Borca sa 696 indeksnih poena, a ovo priznanje i prigodan poklon uručio mu je Popović, dok mu je poklon KK Partizan dodelio Šilobad.

U najbolju petorku ligaškog dela takmičenja po glasovima trenera izabrani su Ognjen Srzentić (Mega MIS) sa 35, Petar Radović (Borac) sa 24, Ognjen Bojbaša (Džoker) sa 21, Nikola Karalić (Mega MIS) sa 14 i Đorđe Šekularac (Partizan) sa 13 bodova. Pehare i prigodne poklone uručio je koordinator mlađih reprezentativnih selekcija Aleksandar Bućan. Igrači su takođe dobili i poklone KK Partizan i njihovog sponzora Under armour koje je uručio Šilobad.

Najbolji strelac finalnog turnira je Luka Ileš iz Partizana sa ukupno 71 poenom. Priznanje i prigodan poklon KSS i Triglava uručio mu je potpredsednik KSS za mušku košarku Milenko Tepić, a poklon KK Partizan i njihovog sponzora Under armour Šilobad.

MVP igrač finalnog turnira je takođe Luka Ileš iz Partizana, sa ukupno 73 indeksna poena. Priznanje i prigodan poklon KSS i Triglva uručio mu je Tepić, a poklon KK Partizan i njihovog sponzora Under armour Šilobad. Poklon vaučer kompanije sportskaprodavnica za proizvode McDavid dodelio je predstavnik kompanije Aleksandar Loga.

Specijalnu nagradu za najboljeg igrača turnira na osnovu glasova trenera prve četiri ekipe na turniru osvojio je ­­­­­­­­­­­Đorđe Šelukarac iz Partizana. Pehar i prigodan poklon uručio je koordinator mlađih reprezentativnih selekcija Aleksandar Bućan.

Četvrto mesto pripalo je ekipi Dinamika, a pehar im je uručio Bojan Popović.

Pehar za treće mesto ekipi Crvene zvezde uručio je Milenko Tepić, a bronzane medalje Zlatko Bolić i Tepić.

Pehar za drugo mesto ekipi Mege uručio je Bolić, a srebrne medalje Bolić i predsednik Nadzornog odbora kompanije Triglav Dragan Marković.

Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Partizana dodelili su Tepić i Marković.

Šampionski pehar kadetima Partizana uručio je Dragan Marković.

More in Aktuelno