1.ŽLS

Košarkašice Mega MIS nove šampionke Srbije

Košarkašice Mega MIS nove šampionke Srbije

MEGA MIS – CRVENA ZVEZDA 80:72 (24:23, 11:12, 23:16, 22:21) – 3:0

Košarkašice Megа MIS nove su šampioke Srbije, pošto su i treći put u seriji pobedile Crvenu zvezdu i peharu u Kupu Milana Cige Vasojevića dodale i šampionsku titulu – prvu u istoriji kluba.

Prvi period je protekao u izjednačenoj igri. Mega jeste diktirala ritam, na krilima sjajne Nevene Rosić pravila razliku. Ali, Zvezda je pronašla način da se vrati iz tih 11:5, 15,7, ili 18:12. Nije dozvoljavala rivalkama da se odlepe. Naprotiv. Već je početkom drugog perioda uspela i da rezultat prebaci na svoju stranu – Čorto je pogodila za 24:25.

Za razliku od drugog meča, pre par dana u Železniku, kada je egal potrajao deset minuta, sada su crveno-bele period dobre igre produžile do kraja prvog poluvremena. Igralo se pravo finale, oba tima vrlo borbena, na semaforu klackalica.

U tom ritmu igralo se do polovine trećeg perioda. Tada je domaći tim opet počeo da pravi razliku, posle trojke Nevene Rosić poveo – 54:49, uskoro je Mega otišla i na plus sedam – 58:51, sa koliko se otišlo i na poslednji mali odmor.

Uskoro su domaće opet bile na dvocifrenoj razlici – 63:53, u 33. minutu. Zvezda je do kraja još jednom zapretila, spustila na 75:69, dva minuta pre kraja. Taj nalet je odbila trojkom Nevena Rosić i otvorila Megi vrata pobede.

DODELA NAGRADA

Pre početka utakmice, dodeljene su nagrade za najbolje tokom sezone na izmaku. Najbolji strelac Prve ženske lige Srbije u sezoni 2023/2024 je: Jovana Jovović, iz Vrbasa, koja je postigla ukupno 396 poena. Plaketu je ispred Košarkaškog saveza Srbije dodelio komesar Branko Aleksić. Najbolja igračica Prve ženske lige Srbije u sezoni 2023/2024 je Jovana Boričić, Partizan 1953 koja je ostvarila ukupno 540 indeksnih poena. Ova plaketa nosi ime naše proslavljene reprezentativke Gordane Goce Bogojević, a igračici ju je uručio komesar Branko Aleksić.

Najbolji strelac finalne serije je Nevena Rosić iz Megа MIS, koja je postigla ukupno 66 poena na 3 utakmice, prosečno 22. Plaketu joj je dodelila Sanja Reljić, delegat utakmice.

Najbolja igračica finalne serije je Jovana Popović iz Mega MIS, koja je ostvarila ukupno 63 indeksna poena, prosečno 21. Nagradu je dodelila Sanja Reljić, delegat utakmice.

Srebrne medalje finalisti plej-ofa ekipi Crvene zvezde dodelili su Sanja Reljić, delegat utakmice i Velimir Mihajlović, predsednik KK Mega MIS.

Zlatne medalje pobedniku plej-ofa i prvaku srbije za 2023/2024 ekipi Mega MIS dodelili su Sanja Reljić, delegat utakmice i Branko Aleksić, komesar Prve ženske lige.

Pehar u trajno vlasništvo prvaku Prve ženske lige Srbije ekipi Mega MIS uručio je Dušan Projović, potpredsednik KSS za takmičenje, baš kao i veliki prelazni pehar.

More in 1.ŽLS