Aktuelno

Bujanovac centar košarke – Na međunarodnom festivalu 1.500 dece

Bujanovac centar košarke – Na međunarodnom festivalu 1.500 dece

Bujanovac, 13. maj 2024. Ovogodišnji, 12. po redu, Međunarodni mini basket festival „Sačuvajmo decu“, koji je održan proteklog vikenda Bujanovcu, okupio je do sada rekordni broj učesnika i posetilaca. Po prvi put je u okviru festivala odigrana humanitarna utakmica između ekipa Play 017 iz Bujanovca i Vardara iz Skoplja, a sva prikupljena sredstva biće uplaćena za lečenje bivčeg člana OKK Play 017.
Ovogodišnji festival je, po rečima osnivača OKK Play 017 i organizatora Nenada Stajića, najmasovniji do sada.
-Bilo je oko 1.500 učesnika iz 20 klubova iz Srbije, Severne Makedonije i sa teritorije Kosova. Raspoređeni u 70 ekipa odigrali su oko stotinak utakmicana pet terena. Sve je proteklo savršeno, sve utakmice su odigrane po rasporedu i, ono što je meni najvažnije, svi su zadovoljni organizacijom, atmosferom i energijom koja je vladala na terenu. Bilo je 500 učesnika više nego na prošlogodišnjem festivalu, što znači da radimo dobru stvar za našu decu i nadam se da će ih na narednom biti još više – kaže ponosno Stajić za naš portal.
Na otvaranju samog festivala, pored Nenada Stajića koji se na samom početku zahvalio svim donatorima koji su pomogli u organizaciji festivala, govorili su i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, član Skupštine KSS i predsednik Regionalnog košarkaškog saveza južne Srbije Vule Vuković, predsednik Mini basket udruženja Srbije Rade Georgievski, generalni sekretar Regionalnog košarkaškog saveza juga Srbije Veselin Marijanović, proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević i šef Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović.
Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifirekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što prisustvuje manifestaciji, ističući da će opština Bujanovac uvek biti deo ovog festivala, jer je on budućnost grada.
Kompletnu vest pogledajte na linku OVDE.

More in Aktuelno