2.ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Ljubovija, 63:56

2ŽLS, Radnički 2016 – Ljubovija, 63:56

Ne postoje unapred dobijene utakmice ko god da je protivnik. Igračice Radničkog su ušle u utakmicu previše opušteno što je na kraju moglo da ih košta pobede. Premalo raspoloženih igračica je bilo u sastavu trenera Despotovića uz vidnu nervozu tokom utakmice kada je postojao rezultatski egal. Sa druge strane, mlade igračice Ljubovije, nisu imale šta da izgube, pa su svih 40 minuta igrale veoma borbeno, sve vreme pokušavajući da ostvare pobedu. Prelomni trenutak utakmice je bila velika serija domaćih početkom treće četvrtine, kada je startna petorka uspela da odvede svoj tim na +18. Pokušavao je trener Kragujevčanki da pruži šansu i mlađim igračicama koje nisu iskoristile šansu na pravi način. Ljubovija koristi novi pad u igri Radničkog i uspeva da na nepunih 2 minuta do kraja priđe na -1. Imale su gošće šansu i da povedu na ulasku u poslednji minut ali su promašile šut za dva poena što na drugoj strani kažnjava Minela Mehović i pogotkom za 3 poena stavlja tačku na utakmicu. U ekipi Ljubovije istakle su se kapiten Iva Perić sa 13 poena, 11 skokova, 5 asistencija i 5 ukradenih lopti, Milica Popović sa 13 poena i 5 skokova, dok je najbolja u gostujućem sastavu bila Valentina Vasiljević sa 19 poena, 8 asistencija, 6 skokova i 3 ukradene lopte. U ekipi domaćina bolje od ostalih su bile Neda Rapović sa 11 poena i 3 ukradene lopte, Marija Cvijović sa 16 poena, 10 skokova i 5 asistencija, dok je Minela Mehović, MVP utakmice, postigla 24 poena, uhvatila 10 lopti i podelila 5 asistencija.
Nikola Despotović, Ušli smo mnogo opušteno u utakmicu što je moglo da nas košta na kraju. Najgore su unapred dobijene utakmice, a takva je bila danas. Na kraju, ipak jako bitna pobeda za nastavak borbe za vrh tabele. Čestitam mojoj ekipi na pobedi, a protivniku na fer i korektnoj igri.
Minela Mehović, Znamo da se sa igračicama Ljubovije nikada ne zna i da ih ne treba potcenjivati, ali smo se iskreno nadale pobedi na svom parketu jer smo i u Ljuboviji ostvarile pobedu. Zbog svega toga smo opuštenije ušle u utakmicu i do poluvremena je bilo vrlo izjednačeno. U trećoj četvrtini smo stisle odbranu, napad je funkcionisao kako treba tako da smo stigle i do +18. Na par minuta pred kraj nam je opet pala koncentracija i dozvolile smo gošćama da nam se opet približe. Uspele smo da se saberemo i rešimo utakmicu u poslednjem minutu. Čestitam svojim saigračicama na pobedi, a igračicama Ljubovije na fer i korektnoj igri.
Petar Arsenović, Čestitke ekipi domaćina na zasluženoj pobedi. Utakmica je bila izjednačena, vrlo borbena, sa dosta izgubljenih lopti na obe strane. Početkom treće četvrtine Radnički je napravio seriju od 15:0 i ispostavilo se kao nedostižna prednost za nas. Mi smo pokušali da se vratimo rezultatski u utakmicu, pre svega dobrom odbranom što smo i uspeli i spustili razliku na samo 2 poena zaostatka. Tada smo promašili odlučujuće šuteve što je Radnički iskoristio i sigurno priveo utakmicu kraju.
Valentina Vasiljević, Čestitala bih protivničkoj ekipi na pobedi. Iako smo loše otvorile treću četvrtinu, u četvrtoj smo uspele da se vratimo u igru, ali to nije bilo dovoljno i ekipa Radničkog je zasluženo pobedila. Mi ćemo se potruditi da u nastavku sezone budemo što bolje.

More in 2.ŽLS