2.MLS

2MLS, Zemun Fitofarmacija – Sloga, 97:82

2MLS, Zemun Fitofarmacija – Sloga, 97:82

Po ko zna koji put ove sezone Zemunci su uspeli odličnom igrom da preokrenu rezultat i da trijumfuju protiv odlične ekipe Sloge iz Kraljeva. Tokom prvih 15 minuta prvog poluvremena viđena je izjednačena borba , a onda gosti prave prednost i odlaze na 9 poena prednosti u 38 minutu. Tada trener Stefanović uvodi prvi put Žerađanina koji za 2 minuta postiže 9 poena i donosi prednost domaćinu na poluvremenu 43-42. Tokom treće deonice gosti su imali konstantno vodstvo od 4-8 poena i izgledalo je da će rutinski pobediti u Zemunu . Početkom 4 četvrtine Zemun preuzima vodstvo i u 35 minutu rezultat je 76-72 za Zemun. Od tog trenutka postojala je samo jedna ekipa na terenu , ponešena publikom ekipa Zemuna pravi serju 21-10 u poslednjih 5 minuta i dolazi do zaslužene pobede. I jedna i druga ekipa imale su dosta raspoloženih igrača , kod Sloge sjajan je bio Simović sa 32 poena,a pratili ga odlično Šević , Đurđević i Radić sa po 15 poena. Kod Zemuna standardno odličan je bio Vukojičić sa 22 poena , odličan junior Ilić sa 17 poena za 17 minuta , Todorić sa 16 poena , Drašković sa 13 poena i Žerađanin sa 9 poena koji su utakmicu uveli u egal i možda bili ključni za današnji rezultat.
STEFANOVIĆ NENAD, Sve čestitke mojim momcima , ovo nam je sigurno najvrednija pobeda do sada u sezoni , renomirani protivnik sa ogromnom tradicijom u čijem dresu je i meni bila čast da nastupam i svakako najveće ime u ovoj ligi.Istrajali smo u našem planu utakmice ofanzivno , defanzivno baš i ne mogu biti zadovoljan. Veća rotacija , odličan doprinos svakoga ko je ulazio sa klupe i dobra kontrola skoka 35 minuta su po meni bili presudni faktori za današnju pobedu.Sada imamo dva jako teška gostovanja i probaćemo da se što pre pripremimo za njih.Slogi sve najbolje do kraja prvenstva.
ŽERAĐANIN MILOŠ, Želeo bih prvenstveno da čestitam protivniku na dobroj utakmici i velikoj borbi . Takođe čestitao bih i pohvalio svoju ekipu na ispoštovanom dogovoru iz svlačionicei velikom zalaganju na terenu koji smo pokazali svih 40 minuta utakmice.Utakmica je do pred sam kraj bila neizvesna , ali smo zasluženo pobedili. Još jednom čestitke mojoj ekipi.
PETROVIĆ ZORAN, Čestitam ekipi Zemuna na zasluženoj pobedi , mislim da smo pali u zadnjoj četvrtini , rotirali su veći broj igrača , a mi smo igrali sa malim brojem igrača.Mislim da je to rešilo utakmicu i primljena 33 poena u zadnjoj četvrtini.
SIMOVIĆ NEMANjA, Pre svega čestitao bih ekipi Zemuna na pobedi . Bio je je jedan dobar meč , pružili smo dobar otpor , bili smo malo nekompletni . Odigrali smo maksimalno ali još jednom ekipi Zemuna čestitke.

More in 2.MLS