Aktuelno

TRIGLAV KLS, Mladost – Sloboda, 80:63

TRIGLAV KLS, Mladost – Sloboda, 80:63

Kadeti Mladosti su savladali Slobodu sa 80:63, ali do novog trijumfa stigli teže nego što pokazuje konačan rezultat. Prvih 20 minuta izabranici Aleksandra Bjelića su odigrali veoma korektno i samo zahvaljujući vrlo lošem procentu sa linije slobodnih bacanja, na veliki odmor odlaze sa samo plus 8, 42:34. Uporni Užičani se ne predaju i veoma brzo anuliraju prednost Mladosti i prelaze čak u vođstvo.  I dalje veoma slabom šutu sa linije slobodnih bacanja pomogla je, u tim trenutcima, i dosta nekolektivna igra domaćih momaka. Ipak, u poslednjoj deonici stvari polako, ali sigurno dolaze na svoje mesto. Kada su videli da je pobeda dovedena u pitanje, kadeti Mladosti su zaigrali kako treba i na kraju zasluženo slavili sa ubedljivih 80:63.
Aleksandar Bjelić, trener ekipe KK Mladost, Čestitam mojim momcima na zasluženoj pobedi. Ipak, smo od početka do kraja bili u vođstvu, mada je u jednom trenutku, sredinom treće četvrtine, ekipa Slobode prelomila, došla do prednosti, a onda su moji igrači pokazali karakter i od tog momenta odigrali mnogo čvršće, agresivnije u odbrani i to je ključ pobede, jer smo takvim pristupom uspeli da anuliramo katastrofalan procenat šuta sa linije za slobodna bacanja. Znao sam da će ovo biti teška utakmica, jer je ekipa Slobode mnogo kvalitetnija u odnosu na rezultate na tabeli. Veći deo sezone su igrali bez ključnih igrača, ali su danas došli kompletni i motivisani. Čestitam im na prikazanoj dobroj igri. Čestitam još jednom mojim igračima, jer su u četvrtoj, ključnoj četvrtini igrali baš onako kako treba da igraju tokom svakog meča.
Miloš Ilić, igrač ekipe KK Mladost, Čestitam mojim saigračima na važnoj pobedi za nas. Uspeli smo da opravdamo ulogu favorita, nije ovo bila savršena utakmica, uvek ima uspona i padova, ali to je deo igre. Čestitam ekipi Slobode na fer i korektnoj igri, a mi nastavljamo dalje da se borimo za što bolji plasman.
Branko Knežević, trener ekipe KK Sloboda, Ekipa Mladosti je opravdala ulogu favorita. Mi smo uspeli da pariramo tri četvrtine, koje su bile dobro odigrane, međutim u četvrtoj četvrtini su domaći igrači iskoristili to što su kvalitetnija ekipa od nas. Želim im puno sreće u nastavku takmičenja i na finalnom turniru, jer mislim da su već obezbedili siguran plasman.
Vidak Đurić, igrač ekipe KK Sloboda, Čestitam ekipi Mladosti na odličnoj igri i borbenosti. Mi smo imali dosta izgubljenih lopti i to nas je koštalo poraza, pogotovu u poslednjoj četvrtini. Prve tri četvrtine smo se dobro držali, igrali smo egal utakmicu, a poslednjoj četvrtini su domaći igrači prelomili i pobedili nas zbog nekih naših grešaka.

More in Aktuelno