2.ŽLS

2.ŽLS, Novosadska ŽKA – Topolčanka, 72:63

2.ŽLS, Novosadska ŽKA – Topolčanka, 72:63

Utakmica je opravdala epitet derbija, ne samo kola nego čitave lige. Obe ekipe su pokazale da nisu slučajno na vrhu tabele i najveći kandidati za ulazak u viši rang.Borbeno svih 40 minuta, neizvesno (13 promena vođstva i 8 puta nerešeno), beskompromisno ali fer i korektno. Novosadska ŽKA se od starta nametnula čvrstom odbranom i kontranapadom što je donelo 5 poena prednosti na poluvremenu. Uprvom poluvremenu su gošće držale priključak zahvaljujući izuzetnom skoku u napadu i raspoloženiom Radulović i Jokić. Ekipa Topolčanke je krenula znatno agresivnije u trećoj četvrtini kada su stekle i blagu prednost. Novosadska ŽKA je uspostavila ravnotežu u skoku i kontranapadima vratila prednost. Krajem treće i početkom četvrte četvrtine domaća ekipa je napravila seriju kojom se odvojila na 8, a nešto kasnije i na 11 poena razlike, što je donelo izostanak drame u završnici. U ekipi Novosadske ŽKA su se istakle Ždrnja sa 18 poena i 6 asistencija, Perić sa 15 poena i 4 asistencije i Janković sa 11 poena i 9 skokova. Kod Topolčanke su bolje od ostalih bie Radulović sa 27 poena, 16 skokova i 7 asistencija i Jokić sa 14 poena i 6 skokova.
Milan Ivanić, Pre svega da čestitam mojoj mladoj ekipi na odlično odigranoj utakmici i zabeleženoj bitnoj pobedi. Važna pobeda za nas, ne samo zbog povratka na vrh tabele, pred teško gostovanje u Požegi. Nije lako nikoga pobediti tri puta u sezoni, naročito ovako kvalitetnog protivnika, ali uspeli smo i nastavljamo po zacrtanom planu sa početka sezone. Utakmica je bila čvrsta, neizvesna, sa dosta promena vođstva. Iskustvo Topolčanke je dolazilo do izražaja naročito u skoku u napadu i igri jedan na jedan. Našom prepoznatljivom igrom u odbrani iz koje su došli kontranapadi i sigurnost u šutu su nas odvojili na vreme a stečenu prednost smo uspeli zadržati do kraja. Ekipi Topolčanke i njihovom treneru čestitam na prikazanoj borbi i želim im uspešan nastavak sezone.
Sofija Ždrnja, Prvo, i najbitnije, čestitam svom timu na pobedi. Znale smo da nas očekuje bitna i teška utakmica.Spremale smo se i fizički i psihički. Naša igra je bila energična do treće četvrtine kada smo malo posustale ali nas je motiv pobede podigao. Preokreule smo rezultat u četvrtoj četvrtini i preuzele kontrolu utakmice u svoje ruke. Ponosna sam na ekipu, pokazale smo da smo sa razlogom na prvom mestu. Protivnicama čestitam na korektnoj igri.
Dejan Šegrt, Borbena, dinamična utakmica uz dosta lepih poteza na obe strane. Imali smo prednost u nekoliko navrata ali premalo dobrih minuta da bi zabeležili pobedu. Odlučio je naš loš procenat šuta i nešto više grešaka. Čestitam Novosadskoj ŽKA na pobedi i fer igri. Mi se okrećemo daljem toku prvenstvu u kojem treba da ispravimo neke greške i uđemo spremni u finiš.
Slađana Radulović, Čestitam ekipi ŽKA na fer borbi i pobedi. Utakmica je pokazala da su ovo dve najkvalitetnije ekipe u ligi. Nismo uspele da izdržimo u visokom ritmu 40 minuta čemu je doprineo, pored agresivne i brze igre protivnika, umor i nedovoljno vreme oporavka nakon utakmice u Prijepolju. Idemo dalje, sve je u našim rukama do kraja sezone.

More in 2.ŽLS