1.ŽLS

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Kraljevo, 79:66

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Kraljevo, 79:66

Posle izjednačenog početka, domaći tim je krajem prve deonice stekao dvocifrenu prednost. Vojvodina je i u drugoj deonici igrala odlično u odbrani, te Kraljevo nije imalo rešenje za pokretljivu defanzivu domaćih. To je rezurtiralo do tada maksimalnim vođstvom Vojvodine od 18 poena viška (40:22), dok je na poluvremenu bilo 41:26. Zanimljivo je da u prvom delu meča ni jedan tim nije nije pogodio šut izvan linije 6,75.  Prvu trojku na utakmici pogodila je Sara Lumis u 24. minutu. Kao u u prethodnoj četvrtini, Vojvodina je dominirala i stigla do 23 poena viška (58:35) čime je praktično pobednik već tada odlučen. U poslednjoj deonici Kraljevo je zaigralo mnogo bolje, šest minuta pre kraja stiglo na minus 11 (69:58), ali neizvesne završnice ipak nije bilo. Vojvodina je brzo vratila, ispostaviće se, nedostižnu razliku i stigla do ubedljive pobede.
Aleksandar Jovanović, Zaslužena pobeda. Iskreno, bilo je lakše nego što sam očekivao. Moglo je biti i ibedljivije, ali neke igračice koje sam uvodio sa klupe nisu se dobro snašče na terenu. Generalno, ipak sam zadovoljan, jer ovom pobedom smo overili plej – of i mnogo mirnije ulazimo u finiš prvenstva.
Ivan Simić, Čestitke Vojvodina na zasluženoj pobedi. Nismo u meč ušli energetski kako treba. Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice, i ništa nismo mogli da pogodimo. Jedino u poslednjoj četvrtini smo odigrali solidno, uspeli da smanjimo zaostatak, ali onda opet gluposti i greške su nas koštale poraza. Jedino je dobro to što smo izgubili sa manje od 20 poena razlike, pa ćemo u slučaju istog broja bodova imati bolji međusobni skor od Vojvodine.

More in 1.ŽLS