Aktuelno

Završen drugi međunarodni minibasket festival „Srećno detinjstvo“ u Vranju

Završen drugi međunarodni minibasket festival „Srećno detinjstvo“ u Vranju

Međunarodni minibasket festival „Srećno detinjstvo“ održan je 25. i 26. maja u Vranju. Pokrovitelj festivala bio je Grad Vranje, a organizator Košarkaški savez Srbije uz svog partnera NIS Gazprom i košarkaški klub Panteri Vranje. Festival je i ove godine dobio podršku Saveza za školski sport Vranja.
Prvog dana Festivala održana je promocija minibasketa u centru grada, na platou iza Robne kuće (ispred restorana „Simple“) sa početkom u 12.00 časova, gde je predsednik Minibasket udruženja Srbije Rade Georgievski održao promociju minibasketa na travi sa minibasketašima košarkaškog kluba Panteri.
Drugog dana je održan međunarodni minibasket Festival u velikoj hali sportova, na četiri specijalno postavljena mini basket terena, gde je održano i svečano otvaranje. Na drugom međunarodnom minibasket festivalu učešće je uzelo pet osnovnih škola sa 36 ekipa i 450 učenika. Što se klupskog dela tiče, učestvovalo je 18 klubova iz Srbije, Nemačke i Makedonije sa prijavljenih 46 ekipa i preko 600 učesnika. Dakle, u Vranju se takmičilo preko 1.300 dečaka i devojčica, a odigrano je 60 utakmica.
Uvertira minibasket Festivala bila je 18. maja u sali Ekonomske škole, gde je održan turnir za 2005. godište na kome su učestvovale ekipe Panteri Vranje, Plej 017 Bujanovac, Košarkaška Akademija Bremen Sud iz Nemačke i KK Kumanovo. Nakon turnira održano je minibasket druženje najmlađih iz ova četiri kluba.

More in Aktuelno