Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Ivanjica, 46:57

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Ivanjica, 46:57

U prvom kolu ŽKLS sastale su se košarkašice ŽKK Gimnazijalac Tigar i OKK Ivanjice, ekipa debitanati u ovoj ligi. Bolje u ovom susretu bile su gošće iz Ivanjice i slavile rezultatom 57:46.  Bila je ovo dinamičana i neizvesna utakmica sa puno rezultatskih preokreta, utakmica u kojoj su se bolje snašle gošće i zasluženo slavile.  Domaće košarkašice su dobro otvorile utakmicu i prvu četvrinu rešile u svoju korist 12:06, zatim su gošće preokrenule rezultat i na poluvreme otišle sa +6 poena. U nastavku su domaće košarkašice opet zaigrale dobro, opet preokrenule rezultat u svoju korist, do pet minuta pre kraja, kada su vodile rezultatom 46:41 da bi nakon toga neobjašnjivim padom u igri, lošom odbranom i neefikasnim napadom dozvolile gošćama da serijom 16:0 naprave preokret i na kraju trijumfuju sa 46:57.  Najefikasnija na utakmici bila je Zorana Kostić, MVP utakmice, koja je postigla je 28 poena uz indeks uspešnosti 22. Kod domaće ekipe najefikasnije su bile Jovana Ignjatović sa 16 i Staša Bunčić sa 12 poena.
Vladica Ranđelov, Teška utakmica. Prva utakmica, dosta stegnuto, što govori i mali broj poena na obe strane. Bilo je dosta oscilacija u igri na obe strane, dosta preokereta. Jedino što zameram svojoj ekipe je što nam na +4 protivnici prave seriju 8:0 i mi kao da smo se predali nakon toga.
Ova liga služi da se učimo svi, i igračice i ja. Gledaćemo da već u naredmom kolu izgleda kud i kamo bolje.
Jovana Ignjatović, Protivnice su bile ravnopravne igračice, kao i mi, mogle smo bolje da igramo na kraju. Zadnja tri minuta su odlučila utakmicu, nismo imali snage. Drugo poluvreme nam je bilo bolje i ja sam tad odigrala bolje.
Mladen Hadžić, Jako neizvesna utakmica, oba tima su mlada, neiskusna, prvi put su u ovoj kadetskoj jedinstvenoj ligi. Zadnja tri minuta se lomio rezultat, moje igračice su možda malo upornije bile, pa smo prelomili na kraju. Nadam se nekom dobrom mestu, videćemo.
Zorana Kostić, Domaći su odlični. Loše smo otvorili utakmicu, ali smo se vratili u drugoj i trećoj četvrtini i lepo zatvorili na kraju. Idemo ka vrhu, pa videćemo.

More in Aktuelno