Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Duga, 60:59

TRIGLAV ŽKLS, Gimnazijalac Tigar – Duga, 60:59

U četrnaestom kolu Triglav ŽKLS, u Pirotu su se, u vanrednom terminu, pre termina redovnog kola sastale košarkašice ŽKK Gimnazijalac Tigra i ekipe Duga iz Šapca. Bila je ovo još jedna zanimljiva i neizvesna utakmica odigrana u Hali Kej u Pirotu u režiji kadetkinja Gimnzijalca. Ovoga puta sa pozitivnim ishodom po domaći tim. Domaće košarkašice su šuterski odlično otvorile utakmicu, povele 17:09, ali su dozvolile gošćama da se vrate u igru i do kraja poluvremena bude konstantna zazlika od 2-5 poena u korist Gimnazijalca. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 29:26 za Gimnazijalac. U nastavku u takmice, do kraja trećeg perioda igre, košarkašice Gimnazijalca su povećale prednost na 46:37, ali u poslednjoj četvrtini opet dolazi do pada koncentracije u odbrani, gošće se preko svoje najbolje košarkašice Anđele Matić vraćaju u igru da bi na 15-ak sekundi do kraja povele sa 58:59. Međutim, fortuna je u ovoj utakmici bila naklonjena domaćim košarkašicama, igračicama koje su više želele pobedu, do koje su došle pogotkom MVP igrača utakmice Vere Đorđević, najmlađe košarkašice Gimnazijalca, dve sekunde pre kraja ove triler utakmice. Na semaforu je na kraju bilo 60:59 za domaći tim, ali i da su gošće trijumfovale, ne bi bilo nezasluženo. Najefikasnije kod gošći iz Šapca bile su Dunja Prodanović sa 16 poena, 13 skoka, Anđela Matić sa 15 poena, 15 skoka, 8 asistencije i 9 osvojenih lopti i čak 12 primljenih faulova i Violeta Gluvić sa 15 poena.  Kod domaće ekipe najefikasnija je bila Vera Đorđević sa 17 poena i 9 skoka, Jovana Ignjatović je postigla 13, a Bratislava Ignjatović je dodala 11 poena.
Vladica Ranđelov, Fenomenala utakmica. Pripremili smo se baš dobro za ovu utakmicu. Devojke su od početka do kraja odigrale vrlo agresivno, vrlo borbeno, sa velikom željom i to je na kraju rezultiralo ovim šutem za pobedu u poslednjoj sekundi. Čestitao bih svojoj ekipi, prevenstveno na velikoj borbi, velikom zalaganju i ponosan sam na svoju ekipu.
Čestitao bih i protivniku. Bili su fer i korektni tokom cele utakmice. Da nismo pogodili taj šut za pobedu, ne bi bilo nezasluženo da su i oni dobili utakmicu.
Vera Đorđević, Bila je teška utakmica. Na početku smo vodili, stizali su nas, samo su jednom poveli. Na kraju smo dale sve od sebe i ja sam dala poene za pobedu.
Staša Bunčić, Nemam komentar za ovu utakmicu. Rezultat sve govori. Dale smo sve od sebe, borile smo se i to je na kraju dalo rezulta. Utakmica je bila veoma neizvesna, vodile smo u većem delu, ali ipak su se približile. Trud se isplatio i na kraju smo uspele da preokrenemo utakmicu u našu korist šutem u zadnjoj sekundi. Ova pobeda nam veoma znači psihički i diše nas da nastavimo ligu što jače.

More in Aktuelno