Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Duga – Gimnazijalac Tigar, 65:48

TRIGLAV ŽKLS, Duga – Gimnazijalac Tigar, 65:48

Od samog starta utakmice domaća ekipa je uspela da nametne svoj ritam igre, posebno u odbrani, pa je iz minuta u minut prednost na kontu „Duge“ rasla, sve do maksimalnih +16 sa kojim se otišlo na veliki odmor. U drugom poluvremenu gošće iz dalekog Pirota zaigrale su dosta angažovanije, uspele u nekoliko navrata da spuste razliku na desetak poena za Šapčanke, ali to je bilo sve. Strpljivom i pametnom igrom „Dugice“ su mirno privele utakmicu kraju, pokazavši da im je prošlogodišnje iskustvo igranja u ovom takmičenju velika prednost u odnosu na još uvek neiskusne „Gimnazijalke“. U ekipi „Duge“ viedli smo četiri „dvocifrene“ u poenterskom smislu, i to Anđelu Matić sa 19 poena (14 skokova, 7 asistencija), Andrijanu Ilić sa 18 poena, Dunju Prodanović sa 14 poena, na šta je dodala 13 skokova za ostvareni dabl-dabl učinak, kao i Saru Marković sa 12 pogodaka. Kod gošći najefikasnije su bile Rančić, Ignjatović i Milošević sa po 10 posigntih poena. U narednom kolu, koje je na rasporedu sledećeg vikenda, „Duga“ gostuje u Paraćinu, istoimenoj ekipi, dok „Gimnazijalac – Tigar“ dočekuje beogradski „Partizan 1953“.
Renata Stepanović, ŽKK „Duga“, Zahvalila bih se ekipi iz Pirota na fer i korektnoj borbi. Čestitam mojim igračicama na pobedi. Imale su dobru energiju od prvog minuta i zasluženo pobedile. Nemamo mnogo vremena za slavlje, već se okrećemo narednom meču i gostovanju u Paraćinu, koje neće biti ni malo lako.
Dunja Prodanović, ŽKK „Duga“, Početak utakmice je bio vrlo dobar po nas, na poluvremenu je bilo 42:26, s tim da smo u ¾ pali, što ne smemo da dozvolimo u narednim utakmicama. Ipak i pored pada u toj četvrtini, uspele smo da održimo razliku do kraja i pobedimo. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri i želim im sreću u nastavku takmičenja.
Vladica Ranđelov, ŽKK „Gimnazijalac – Tigar“, Čestitke protivniku na fer i korektnoj utakmici, i na zasluženoj pobedi. Od samog starta su nametnule svoj ritam, trebalo nam je dosta vremena da se adaptiramo na njihocu igru. Popravili smo dosta utisak u trećoj četvrtini, međutim to nije bilo dovoljno, utakmice je potrebno igrati od prvog do poslednjeg minuta. Mi nastavljamo da treniramo i da se borimo, i da kroz ove kvalitetne utakmice steknemo dosta iskustva i da devojke napreduju. Domaćinu želim puno sreće i uspeha u nastavku sezone, i radujemo se njihovom dolasku u Pirot.
Staša Bunčić, ŽKK „Gimnazijalac – Tigar“, Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, mi smo novi u ovoj ligi, ekipe su većinom dosta iskusnije i uigranije od nas. Mi nastavljamo da treniramo, i da kroz utakmice naučimo neke nove stvari.

More in Aktuelno