Aktuelno

TRIGLAV KLS, Borac – Star, 102:69

TRIGLAV KLS, Borac – Star, 102:69

U 2. kolu Triglav kadetske lige Srbije ekipa Borca je uspela da odbrani domaći teren i opravda ulogu favorita, jer je u dvorani kraj Morave ubedljivo savladala Star rezultatom 102:69.
Gosti su bolje otvorili susret, odmah vezavši pet poena. Na drugoj strani, domaćinu je trebalo više od dva minuta da spusti loptu u koš. Prvi je to učinio Ćurčić. Nakon početnog entuzijazma brzo je opala igra Stara, što je Borac iskoristio. Prvo je izjednačio, a zatim i poveo poenima Krupnikovića. Ipak, Čačani vođstvo nisu zadržali do isteka prve deonice. Treba dodati i to da prvi kvartal karakteriše veliki broj promašaja i grešaka na obe strane. U većem delu druge četvrtine ponovo je igrana potpuno ravnopravna košarka. Niko nije uspevao da nametne svoj ritam igre, već je igrano koš za koš. Taman što bi neki tim stekao kakvu-takvu prednost, odmah bi protivnik izjednačio ili preveo rezultat. Međutim, polovinom deonice Borac je zaigrao daleko bolje, pa je munjevito stekao dvocifrenu zalihu, koja se pela i do 19 koševa (49:30). Do velikog odmora tim Dejana Tomaševića uspeo je da sačuva taj dragoceni suficit.
Borac drugo poluvreme započinje sa pet poena u kontinuitetu. Na taj način je nastavio dobar posao iz prvog dela. Domaćin je sve konce igre držao u svojim rukama, ne dozvoljavajući protivniku da ugrozi veliku prednost stečenu krajem druge deonice. Star je samo na momente dostojno parirao napadački izuzetno raspoloženom domaćinu, ali nije bio ni blizu da nešto bitnije promeni. Štaviše, Čačani su u jednom momentu imali +26 (80:54). Poslednji deo igre bio je stvar čiste formalnosti. Borac nije ispuštao veliku prednost sticanu tokom dobrog dela susreta, već je igrao taman toliko da Star drži na pristojnom odstojanju. Posao mu je olakšavao podatak da se ni gosti nisu previše trudili da barem malo ugroze domaćina, već se se dobrovoljno predali. Sve u svemu, Čačani su potpuno zasluženo upisali prvu pobedu u tekućoj sezoni, pokazavši sav svoj kvalitet, talenat, a naročito napadački potencijal.
Dejan Tomašević, trener Borca, ,,Smatram da smo danas bili bolji tim i da smo zasluženo pobedili. U svim segmentima smo bili bolji od Stara. Dobro smo igrali odbranu, skakali smo bolje, što je preduslov za pobedu. Iz toga se rodio i napad, koji je škripao u prvoj četvrtini. Ali kada smo došli do svoje igre, onda smo mnogo lakše rešavali napad. Idemo polako, od utakmice do utakmice. Sledeći protivnik je Zvezda u Beogradu. To je sigurno jedna od najjačih ekipa u ligi. Ali pokušaćemo da odigramo ovako čvrsto kao protiv Stara, pa na kraju ćemo videti da li će to biti dovoljno. Što se tiče ambicija u ligi, Borac kao klub ima obavezu da uvek ima učešće na završnom turniru. Koje ćemo mesto zauzeti, zavisi samo od nas i naše igre. Verujem da možemo da budemo među najboljih osam. Ipak, liga je duga, ima dosta dobrih ekipa, svako gostovanje je teško, tako da videćemo, otom-potom. Nadam se da ćemo igrati sve bolje, naročito u odbrani, napad retko kada ne štima“.
Đorđe Ćurčić, igrač Borca, ,,Hteo bih pre svega da čestitam ekipi Stara na fer i korektnoj igri, a svom timu i treneru na ubedljivoj pobedi. Što se tiče same utakmice, prvu četvrtinu nismo odigrali kako smo planirali. Od druge deonice smo zaigrali mnogo bolje i na kraju smo ubedljivo pobedili. Odmah misli usmeravamo na naredno kolo. Naša želja je da se kvalifikujemo na finalni turnir i da tamo ostvarimo što bolji plasman“.
Mićo Radanović, trener Stara, ,,Želim da čestitam Borcu na pobedi. Danas je bio bolji od nas u svim segmentima igre, pogotovo u odbrani. Nama ostaje da popravimo igru i da nastavimo da se borimo“.
Mateja Mulabdić, igrač Stara, ,,Prvu četvrtinu smo odigali egal sa domaćinom. Međutim, u nastavku smo krenuli da pravimo glupe greške u odbrani i da primamo lake poene. Od treće deonice Borac je krenuo još više da pravi razliku, i zbog toga ovako ubedljiv poraz. Sve čestitke domaćim igračima i treneru“.

More in Aktuelno