Aktuelno

RODA JLS, Star – Borac, 81:74

RODA JLS, Star – Borac, 81:74

Utakmica 2. kola Roda Juniorske lige Srbije između ekipe Stara iz Novog Sada i ekipe Borca iz Čačka odigrana je u maloj sali Novosadkog Spensa. Od samog početka meča videlo se da će utakmica biti izjednačena, domaća ekipa Stara bolje otvara prvu četvrtinu koju dobija rezultatom 19/16 u drugoj četvrtini ekipa Borca pokazuje bolju igru i u ovoj četvrtini i igra se egal, rezultat poluvremena je iznosio 39/36 za ekipu Stara. Ekipa Stara preko odličnog Alekse Ivanovića koji je upisao 17 poena povećava razliku koja na kraju treće četvrtine iznosi 63/56, U četvrtoj četvrtini gosti iz Čačka pokušavaju preko odličnog Andrije Bačarevića 26 poena, koji je bio i igrač utakmice da preokrenu rezultat ali domaća ekipa Stara uspeva da odbrani nalet Borca i privede utakmicu u svoju korist rezultatom 81:74. i upiše prvu pobedu u novoj sezoni Roda Juniorske Lige Srbije.
ALEKSANDAR KOMNENIĆ, Čestitao bih pre svega mojim momcima na pobedi kao i ekipi BORCA na fer i korektnoj igri. Uspeli smo dobro da uđemo u utakmicu i tokom celog meča da sprovedemo dogovor i kontrolišemo rezultat u našu korist, protiv veoma neugodne i dobre ekipe Borca. Okrećemo se sledećoj utakmici a ekipi Borca želim sreću u daljem takmičenju.
ALEKSA IVANOVIĆ, Čestitao bih pre svega mojim igračima na pobedi kao i igračima BORCA na fer i korektnoj igri. Dobro smo otvorili utakmicu, kasnije smo uspeli da održavamo rezultatsku prednost svih 40 minuta i na kraju prelomimo. Pogotovo je bitna pobeda za nas jer imamo mnogo težak raspored na početku lige i svaka pobeda nam je bitna. Mi se okrećemo sledećoj utakmici sa Partizanom možda i najačoj ekipi u ligi i nadamo se novoj pobedi.
DEJAN TOMIĆ, Čestitam ekipi STARA na zasluženoj pobedi. Imali su kontrolu utakmice u većem delu meča. Mi smo uspeli u nekoliko navrata da uhvtimo priključak, ali ne i dovoljno koncetracije i energije da napravimo preokret. U kritičnim momentima smo pravili greške u odbrani i imali slabu realizaciju napada. Ekipa STARA je imala bolju relizaciju šuta za dva i tri poena. Osim toga, imali su i više skokova, što je takođe jedan od razloga našeg poraza.
ANDRIJA BAČAREVIĆ, Čestitam ekipi STARA na pobedi. Dozvolili smo im da otvore utakmicu sa četiri trojke u ranoj fazi utakmice, što dovoljno govori da nismo imali potreban nivo koncetracije u odbrani. Skoro celu utakmicu smo jurili rezultat, i uz svu želju i zalaganje nismo uspeli da preokrenemo rezultat u našu korist. Moramo izvući pouke iz ove utakmice i pripremiti se za sledeće utakmice, sa velikom željom da pokažemo da ova ekipa može i mora mnogo bolje od ovoga što je pokazala.

More in Aktuelno