Aktuelno

RODA JLS, Radnički – Crvena zvezda mts, 67:85

RODA JLS, Radnički – Crvena zvezda mts, 67:85

Odličan otpor ekipe Radničkog gostima iz Beograda, ali ipak nedovoljno da se upiše pobeda koja bi odvela na završni turnir juniorske lige. Propuštena meč lopta protiv Mladosti je bila presudna da se sezona završi na devetom mestu tj na korak od plej ofa. Nijednog trenutka gosti nisu ispustili prednost na utakmici, šta više, iz minuta u minut su je povećavali i već sredinom treće četvrtine su otklonili svaku nedoumicu oko pobednika. Koliko su domaći imali imali snage, toliko dugo su se držali u meču. Čak su uspeli da pariraju u skoku i imaju mnogo manje izgubljenih lopti od protivnika. Presudan faktor je ipak bio procenat šuta koji je bio ispod nivoa Radničkog dok je beogradska ekipa u svim parametrima bila iznad 50%. Izgleda da su novi obruči u sali Politehničke škole još nerazrađeni. U ekipi Radničkog, jedini sa dvocifrenim indeksnim poenima je bio Pavle Stepanović (22), sa upisanih 15 poena, 7 skokova, 6 ukradenih lopti i 5 asistencija. Sa druge strane, istakli su se Stevan Karapandžić sa 11 poena, 10 asistencija i 6 skokova i MVP utakmice Bojan Tomašević sa 26 poena, 4 skoka i 4 asistencije i ukupan indeks korisnosti 26.
Željko Milojević, Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, pogotovo prve dve četvrtine, pa i početak treće kada smo bili u malom rezultatskom zaostatku. Dok su igrači imali snage i koncentracije i dok su mogli da ispoštuju ono što je pripremljeno za ovu utakmicu, imali smo u tim momentima i povoljan rezultat. Bilo bi još bolje da smo pogodili neki od mnogo otvorenih šuteva koje smo imali. Gosti su ozbiljna, dobro selektirana, ekipa koja ne prašta greške protivnika. Lično sam zadovoljan igromm i borbenošću svojih igrača i pohvalio bih njihov trud i zalaganje. Mislim da smo se jednom kvalitetnom utakmicom oprostili od naše publike. Ostaje nam da što ranije napravimo selekciju za narednu sezonu i što pre počnemo sa pripremom i radom.
Pavle Stepanović, Ušli smo jako i borbeno u utakmicu. Nismo se uplašili. Znali smo da nam je ovo poslednja šansa za plej of. Trudili smo se ali ipak nije bilo dovoljno za pobedu. Čestitam gostima na fer i korektnoj igri i čestitam im na pobedi. Mi nastavljamo da radimo još jače i da se spremamo za narednu sezonu.
Bojan Đerić, Kao i svaki put u Kragujevcu, jedna veoma teška utakmica. Ne treba gledati po razultatu jer smo se mi namučili da ostvarimo pobedu danas. Meni je žao što ekipa Radničkog ne nastavlja takmičenje dalje i što smo mi morali da učestvujemo u svemu tome, ali je i nama utakmica bila bitna za poziciju u prvenstvu. Želim im sve najbolje i da nastave da dobro treniraju. Hvala na gostoprimstvu.
Bojan Tomašević, Očekivali smo tešku utakmicu na gostovanju u Kragujevcu. Radnički je dobra ekipa i momci su odigrali sasvim korektno protiv nas. Mi smo se potrudili i dali sve od sebe da ovu utakmicu privedemo kraju. Imali smo poteškoća i u napadu i odbrani. Na kraju smo uspeli sve to da dovedemo u red i da završimo utakmicu kako smo i planirali.

More in Aktuelno