Aktuelno

RODA JLS, Radnički – Actavis Academy, 100:65

RODA JLS, Radnički – Actavis Academy, 100:65

Nastavlja se borba juniora Radničkog za odlazak na završni turnir. Zabeležena je očekivana pobeda protiv ekipe iz Leskovca. Nije viđen neizvestan meč u kome je trener Milojević dao šansu svim igračima koji su je na veoma lep način iskoristili. Ubedljivih 35 razlike na kraju meča odslikava odnos cele ekipe prema utakmici i važnosti upisane pobede. Držala se ekipa Aktavisa na pristojnom odstojanju sve do poslednjih 10 minuta kada su domaći furioznom igrom napravili veliku razliku. Bilo je veoma lepih poteza, najčešće iz brzih kontranapada koji su otvarani nakon sjajnih odrbrana i pritiska na spoljnu liniju gostujuće ekipe. Nesebična igra Radničkog prikazana je kroz izuzetno veliki broj asistencija. Domaći su na ovoj utakmici zabeležili čak 32 asistencije. Interesantan podatak je da je na celom meču zabeleženo ukupno 20 faulova i da su samo u četvrtoj četvrtini viđena slobodna bacanja nakon faula u bonusu. Kod ekipe Aktavisa treba istaći partije Marka Petrovića sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 10 skokova, kao i Đorđa Jovića koji je upisao 13 poena, 5 skokova i 4 asistencije i Jovana Pavića sa 19 poena. Ekipa Radničkog je imala više raspoloženih pojedinaca. Luka Milenković sa 10 poena, 6 asistencijia i 5 skokova, Dimitrije Marić sa 17 poena i 6 skokova i Andrija Petrovvić sa 19 poena, 5 ukradenih lopti i 4 asistencije su uz MVP meča, Pavla Stepanovića, predvodili ekipu Radničkog. Iako je bitno već istaknuto, da je cela ekipa zaslužna za pobedu, mora se dodeliti i titula najboljem na utakmici. Pavle Stepanović je zaslužene poneo taj epitet sa postignutuh 18 poena uz upisanih 12 asistencija čime je zabeležio ukupnih 27 indeksnih poena. Na redu je meč u Nišu protiv ekipe Konstantina gde mladi košarkaši Radničkog idu sa imperativom pobede.
Željko Milojević, Odigrali smo utakmicu koja nije baš bila lepa za gledanje. Pamtiće se samo po pobedi koja je morala da se zabeleži. Igrači su malo olako i neodgovorno počeli pa posle sa dosta muke prelomili i priveli utakmicu kraju. Cilj je bio da se danas da šansa kadetima kojima je preko potrebno iskustvo za narednu sezonu.
Pavle Stepanović, Nešto slabije smo otvorili utakmicu, ali smo ipak napravili neku razliku koju smo zadržali do poluvremena. Od početka drugog dela smo pojačali odrbanu, ostvarili osteniju prednost i zasluženo, ubedljivo, pobedili. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri. Okrećemo se sledećoj utakmici i nastavljamo borbu za plej-of.
Zoran Kostadinović, Zaslužena pobeda Radničkog. Mi smo se držali 3 četvrtine, ali u četvrtoj nismo uspeli da zadržimo našu igru i ubedljivo smo izgubili. Mislim da nismo zaslužili poraz sa ovolikom razlikom ali šta je tu je.
Jovan Pavić, Čestitam igračima Radničkog na zasluženoj pobedi. Mi se okrećemo narednom meču i utakmici protiv Sloge gde se nadamo da ćemo zabeležiti pobedu.

More in Aktuelno