1.ŽLS

Održan žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“

Održan žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije danas je obavljen žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“, koji se 16. i 17. marta 2019. godine održava u Loznici, u dvorani “Lagator”.
U prvom polufinalu 16. marta od 16.00 časova sastaju se Crvena zvezda Kombank i Novosadska ŽKA, a od 18.30 časova Radivoj Korać i 021.
Pred brojnim gostima, potpredsednikom KSS za žensku košarku Anom Joković, komesarom Prve ženske lige i Kupa Bojanom Popovićem, predstavnicima klubova i košarkašicama, uvodnu reč dao je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović
– Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu da vam se obratim i, pre svega, da se zahvalim igračicama i klubovima koji su ostvarili uspeh i plasirali se na završni turnir. Takođe želim da se zahvalim domaćinu Loznici, koja drugi put zaredom organizuje finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević i smatram da je KSS u toj sredini našao strateškog partnera. Posle muškog Kupa očekuje nas i ženski, želimo da sve protekne u najboljem redu, da pobedi najbolji i da svi posle ovog Kupa budemo još bolji ljudi… U isto vreme će biti održan i Beobasket mini kup, a želja nam je da najmlađe košarkašice budu deo spektakla.
Prisutnima se, ispred organizatora, obratio i pomoćnik gradonačelnika Loznice Dejan Stalović.
– Veliko mi je zadovoljstvo da vas sve pozdravim u ime grada Loznice i u ime našeg rukovodstva, da vam poželim dobrodošlicu u naš grad. Nadamo se spektaklu i očekujemo da najbolji pobedi. Mislim da je lepo rečeno da Loznica i KSS stavarju strateško partnerstvo. Veliki broj mlađih reprezentativnih selekcija se godinama unazad priprema u Banji Koviljači, odakle odlazi na velika takmičenja i donosi medalje. Nama je to velika čast i nadamo se da će tako biti i ubuduće. Uvereni smo da će predstojeći finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević proteći u najboljem redu i spremni smo za to takmičenje, koje će se održati u našem Sportskom centru „Lagator“ sa potpuno novim parketom i koševima. Loznica je definitivno grad sporta i sa velikim zadovoljstvom vas očekujemo u našem gradu, a mislim da je ovo odlična uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo seniorki, koje će se održati u našoj zemlji.
Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Trofej je najviše puta osvajao Hemofarm, čak pet puta, Partizan se radovao tri puta, Crvena zvezda dva puta, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom.
I ove godine na završnom turniru Kupa učestvuju tri prvoplasirane ekipe iz Prve ženske lige Srbije i osvajač drugog stepena Kupa, a to su Crvena zvezda Kombank, Radivoj Korać, 021 i Novosadska ŽKA. S obzirom na to da je osvajač drugog stepena Kupa Radivoj Korać ostvario plasman po dva osnova, kao četvrtoplasirani klub u ligi na finalnom turniru će igrati Novosadska ŽKA.
Kao i prethodnih godina žreb je bio poludirigovan, tako da u polufinalu nisu mogli da se sastanu prvoplasirani i drugoplasirani u ligi, Crvena zvezda Kombank i Radivoj Korać.
Kapiteni klubova učesnika Aleksandra Katanić iz Crvene zvezde, Ljiljana Tomašević iz Koraća, Jovana Adamović iz 021 i Lara Radulović iz Novosadske ŽKA izvukli su parove polufinala.
Kako je već rečeno, u prvom polufinalu 16. marta od 16.00 časova sastaju se Crvena zvezda Kombank i Novosadska ŽKA, a od 18.30 časova Radivoj Korać i 021.
Polufinalni mečevi biće direktno prenošeni na youtube kanalu KSS, dok je finale u nedelju 17. marta od 17.00 časova, uz mogućnost promene termina zbog TV prenosa.
Kao i prošle godine, paralelno sa seniorkama igraće i pionirke, i to Beobasket Mini kup, na kome će učestvovati pionirke Crvene zvezde Kombank, Radivoja Koraća, Novosadske ŽKA i selekcija Loznice.
Isti parovi kao kod seniorki biće i u Beobasket Mini kupu, samo što će umesto pionirki kluba 021 igrati ekipa domaćina Loznica. Polufinala su na program u subotu od 11.00 i 13.00 sati, meč za treće mesto je u nedelju u 11.30, a finale u 13.30 časova.

More in 1.ŽLS