Aktuelno

RODA JLS, Mladost Veternik Odeon Basket – Partizan NIS, 78:87

RODA JLS, Mladost Veternik Odeon Basket – Partizan NIS, 78:87

Pred oko 500 gledalaca u maloj sali Spensa, odigrana je odlična, prava juniorska utakmica u kojoj su gosti odneli bodove zasluženo. Domaćin je bio bolji do polovine druge četvrtine kada je rezultat glasio 29:20 za domaći tim. Gas dodaje Partizan a posebno MVP meča Đorđe Pažin i vraća goste u život, preokretom do poluvremena. U drugom poluvremenu su gosti uspeli da sačuaju vođstvo i pored pritiska domaćina do samog kraja. Utakmica sa puno lepih poteza, kako individualnih tako i timskih i sa jedne i sa druge sa strane. Gledaoci na skoro popunjenim tribinama su otišli kući zadovoljni iako domaćin nije slavio, videvši odličnu košarkašku predstavu ovih mladih momaka.
BRANISLAV GREGORIĆ, Prvo, čestitao bih protivniku na osvojenim bodovima i želim im puno sreće u daljem toku takmičenja. Tokom utakmice nisam bio zadovoljan sa odbranom pick n rolla iako smo jasno to definisali na treningu, nismo taj detalj dobro branili i njihov igrač Pažin je to iskoristio maksimalno, davao je poene iz toga, a i razigrao je ceo tim. Jednostavno, ako želite da pobediti ekipu kao što je Partizan, morate greške da svedete na minimum Što se tiče zalaganja i truda na ovoj utakmici nemam šta da prigovorim svojim igračima, dali su sve od sebe. Moram i da se zahvalim publici koja je došla u velikom broju da nas podrži. Predstoji pauza u kojoj ćemo se malo odmoriti, ali i spremiti za drugi deo sezone, i probati da ispravimo greške iz prvog dela. Borac iz Čačka nam stiže u Novi Sad prvo kolo u nastavku, čeka nas još jedna teška i kvalitetna utakmica. Moramo se ozbiljno pripremiti, ako želimo pozitivne rezultate. Zadovoljan sam sa prvim delom sezone, ali ovaj tim ima još dosta prostora za napredak.
NIKOLA ĆURČIĆ, Na ovoj utakmici se videlo da smo debitanti u ovoj ligi, jer vođstvo koje nije ni bilo malo, nismo uspeli da sačuvamo. Primili smo 87 poena kući i tu nam je jasno da nismo odradili posao u odbrani, što nas je koštalo i utakmice. Čestitam Partizanu i puno sreće u daljem takmičenju, mi se okrećemo drugom delu i posle kratke pauze nastavljamo još jače da treniramo.

More in Aktuelno