Aktuelno

RODA JLS, Mladost Veternik Odeon Basket – Borac, 57:76

RODA JLS, Mladost Veternik Odeon Basket – Borac, 57:76

Pred oko 200 gledalaca u Velkoj sali Spensa, odigrana je odlična, vrlo tvrda utakmica u kojoj su gosti odneli bodove zasluženo. Domaćin je uspeo da zaustavi dosadašnjeg MVP lige Ognjena Micovića na samo 3 poena, ali je u drugom poluvremenu bio odlučniji i postigao ukupno 21 poen. Centar Borca Srđan Krsmanović je odigrao odličnu rolu i na kraju i bio MVP utakmice sa 16 poena i 15 skokova. U redovima domaćih su se izdvojili Aljoša Kovačević sa 11 poena, 3 ukradene lopte i 3 asistencije. Dobru rolu su pružili i Đisalov Miloš sa 13 poena i 5 skokova i Nikola Ćurčić sa 10 poena i 10 skokova. Domaćin je šutirao iz polja 27% što je bilo dovoljno iskusnoj ekipi Borca da to iskorsti u svoju korist. Gledaoci su otišli kući zadovoljni iako domaćin nije slavio, videvši odličnu košarkašku predstavu ovih mladih momaka.
BRANISLAV GREGORIĆ, Prvo, čestitao bih protivniku na osvojenim bodovima i želim im puno sreće u daljem toku takmičenja. Tokom utakmice bio sam konačno bio zadovoljan sa odbranom pick n rolla što smo i jasno definisali na treningu. Jednostavno je sve objasniti, kada se posle utakmice pogleda statistika, ako želite da pobediti ekipu kao što je Borac, morate greške da svedete na minimum i šut iz polja mora biti na mnogo višem nivou. Što se tiče zalaganja i truda na ovoj utakmici nemam šta da prigovorim svojim igračima, dali su sve od sebe. Moram i da se zahvalim publici koja je došla u velikom broju da nas podrži. Moramo se sada ozbiljno pripremiti za utakmicu sa ekipom Beka u Beogradu koja je u odličnoj formi i pokušati tamo da uzmemo bodove.
MILOŠ ĐISALOV, Na ovoj utakmici se videlo da smo debitanti u ovoj ligi. Primili smo 76 poena kući i tu nam je jasno da nismo odradili posao u odbrani, što nas je koštalo i utakmice. Čestitam Borcu i puno sreće u daljem takmičenju, a mi se okrećemo sledećoj utakmici.
DEJAN TOMAŠEVIĆ, Znali smo da nas čeka jedna izuzetno teška i zahtevna utakmica i spremali smo se detaljno za nju jer smo znali da ekipa Odeona ima kvalitet i znanje. Poveli smo na startu i tu razliku održavali do poluvremena. Drugo poluvreme smo počeli malo bolje i razliku održavali do samog kraja. Moram naglasiti i da je domaćin imao svojih prilik i vraćao se u utakmicu i čestitao bih im na izuzetno fer i sportskoj borbi i poželeo puno sreće u nastavku takmičenja.
SRĐAN KRSMANOVIĆ, Čestitam mojj ekipi na pobedi, domaćinu na dobroj utakmici. Mi smo znali da nas čeka vrlo jaka utakmica i od samog početka smo probali da nametnemo naš ritam i u tome smo uspeli polovinom drugog poluvremena, Izuzetno važna pobeda za nas.

More in Aktuelno