Aktuelno

Novi Pazar pobednik drugog stepena Kupa Srbije

Novi Pazar pobednik drugog stepena Kupa Srbije

U finalu drugog stepena Kupa Srbije, košarkaši Novog Pazara pobedili su u lepoj atmosferi, pred 500 gledalaca, kao gosti u Žitištu ekipu Svetog Đorđa 89:79 i osvojili pehar. Obe ekipe su, kao finalisti, obezbedile plasman na završni turnir Kupa Radivoj Korać u Nišu (14-17. februar 2019).
Mali banatski grad Žitište bio je odličan domaćin ovog finalnog meča, a domaća ekipa pružila je dostojan otpor kvalitetnijem KLS ligašu Novom Pazaru. Sveti Đorđe je čak imao i dva poena prednosti na poluvremenu (43:41), ali su gosti u trećoj četvrtini pojačali ritam i ovu deonicu dobili sa deset poena razlike.
Međutim, domaći se nisupredavali pa su na četiri i po minuta pre kraja izjednačili – 75:75, ali su na kraju gosti iskoristili razliku u kvalitetu i zasluženo slavili.
Pehar Košarkaškog saveza Srbije i medalje uručili su potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević i predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Darko Karan.
SVETI ĐORĐE: Đokić, Šuput 2, Krstanović 10, Čuč 10, Ostojić 11, Vulin 9, Stanić 7, Tomić 21, Bolozan, Miljanić, Pavlović, Ugrčić 9.
NOVI PAZAR: Eminbegović, Berbakov 2, Numanović, Slavković, Radonjić 9, Hadžifejzović 16, Simeunović, Krstić 22, Bulatović, Nešović 7, Ivanović 20, Vujović 12.
Foto: Opština Žitište

More in Aktuelno