Aktuelno

RODA JLS, Borac – Sloga Elite, 103:38

RODA JLS, Borac – Sloga Elite, 103:38

U 8. kolu Roda juniorske lige Srbije tabor Miloša Pejanovića opravdao je ulogu apsolutnog favorita, jer je na parketu dvorane kraj Morave deklasirao Slogu rezultatom 103:38 (25:8; 28:12; 33:10; 17:8). Borac je nešto bolje od protivnika otvorio meč, tako da je već u prvom minutu sa dva dobra napada napravio mini-seriju 4:0. Nakon početnog grča i Sloga se razdrmala, pa je uspela da odgovori Borcu na adekvatan način. Doduše, domaćin je zadržao prednost, ali ona nije bila značajna. Uprkos činjenici da je čačanski tim sve vreme imao inicijativu, zbog pregršt promašaja nije uspeo da se odlepi, tako da je Sloga bila u igri. Međutim, krajem deonice Borac je sa nekoliko dobrih napada po prvi put stekao dvocifrenu prednost u iznosu od 17 poena (25:8). Razume se, i odlična odbrana domaćina kuburila je takvom stanju na parketu. Sloga je drugi deo igre započela pogotkom za dva, prekinuvši tako niz od nekoliko minuta bez koša. Međutim, Borac je odmah odgovorio sa par munjevitih napada, pa je dodatno povećao rastojanje (36:12). Košarkaši Borca smenjivali su se u rešetanju koša Sloge, pa je iz tog razloga trener gostiju bio primoran da zatraži tajm aut, kako bi pokušao da prekine nalet domaćina. Ali namera mu se izjalovila. U nastavku meča Borac je sve konce igre držao u svojim rukama, tako da Sloga nije imala puno prostora za manevar. Štaviše, Čačani su dodatno uvećali svoj kapital, pa su pobegli na plus 33 (53:20). Zbog svega pokazanog, tim Miloša Pejanovića je daleko zadovoljniji otišao na veliki odmor.
Sa 17 vezanih poena Borac je startovao drugo poluvreme. Na drugoj strani, Slogi je bilo potrebno gotovo sedam minuta da smesti loptu u koš. Nemoć gostiju bila je očita u svim segmentima igre, tako da je je jedina nedoumica bila kojim će se rezultatom susret okončati. A Borac nije štedeo protivnika, već je polako, ali sigurno, povećavao prednost, a došao je do zalihe od 56 poena (86:30). Poslednji deo igre bio je stvar čiste formalnosti. Ako se u prvom poluvremenu i postavljalo pitanje pobednika, u trećoj četvrtini je isto otklonjeno, tako da je četvrta deonica poslužila treneru Pejanoviću da pruži šansu košarkašima koji su manje igrali. Sve u svemu, bilo je ovo ubedljivo najbolje izdanje juniora Borca u dosadašnjem delu lige i dobar podstrek za naredne poduhvate.
Vuk Obradović, pomoćni trener u Borcu, ,,Ova utakmica je došla u pravom trenutku, posle teškog poraza od Mege. Već od sutra počinjemo da se spremamo za naredni duel. U Užice idemo sa namerom da pobedimo, a nadam se da ćemo u tom naumu i uspeti. Čestitao bih Slogi na fer i korektnoj igri u ovom meču“.
Đorđe Zlatanović, igrač Borca, ,,Želim da čestitam ekipi Sloge na fer i korektnoj igri. Od početka utakmice smo nametnuli svoj ritam i na kraju smo potpuno zasluženo pobedili u ovom meču“.
Igor Veljković, trener Sloge, ,,Mnogo kvalitetnija ekipa Borca nas je potpuno zasluženo pobedila. To je fizički jača ekipa od nas“.
Dušan Gvozednović, igrač Sloge, ,,Čestitam Borcu na zasluženoj pobedi, danas je bio mnogo bolji od nas“.

 

More in Aktuelno