Aktuelno

RODA JLS, Borac – Mega Bemax, 60:71

RODA JLS, Borac – Mega Bemax, 60:71

U 7. kolu Roda Juniorske lige Srbije košarkaši Borca nisu nastavili tradiciju nepobedivosti na domaćem parketu, jer su savladani od kvalitetne ekipe Mega Bemaks rezultatom 60:71.
Početak meča protekao je u opipavanju pulsa rivala. Zbog toga je bio postignut jako mali broj koševa. Kao da su igračima zbog treme bile stegnute ruke. Takođe, i veliki broj grešaka događao se na obe strane. Shodno tome, niko nije uspevao da nametne svoj ritam, već je na snazi bila rezultatska klackalica. Osam vezanih poena Ognjena Mićovića održavali su Borac u životu. Jedino je on bio kadar da postigne poene kod Čačana.  Sjajan pogodak pod košem Krsmanovića otvorio je drugi kvartal. Ponovo je aktuelan bio egal. Najviše što je jedna ekipa vodila bilo je tri razlike. U tom trenutku na semaforu je stajalo 25:22 za Borac. Zaista, vođena je velika borba na parketu među timovima. U tom ritmu je proteklo prvih 20 minuta košarke. Kako je počelo drugo poluvreme, Ognjen Mićović je nastavio da pruža sjajnu partiju. Bio je daleko najzapaženiji akter meča. Ali i dalje je gledana prava muška borba. Naročito je Krsmanović vodio silne duele sa visokim igračima Mege. Nakon pogotka Tutunovića van linije 6,75 Borac je pobegao na +6 (42:36), što je primoralo trenera Vukoičića da zatraži tajm aut. Ipak, to nije donelo bitniju promenu stanja, jer je Borac uspeo da zadrži prednost, pa čak i da je na trenutke uveća. Poslednji deo igre trebalo je da razreši pitanje pobednika. A isti se dugo nije mogao nazreti. Jeste Borac znalački čuvao prednost, ali ona nije bila znatna, pa je Mega sve vreme disala za vratom. Čak je u jednom momentu dobrim zakucavanjem Andrića i izjednačila, a kasnije i povela (55:65). Činilo se da Mega preuzima kontrolu. Tako je i bilo. Deset poena u veoma čvrstom meču zaista je bila solidna zaliha. Doduše, Ognjen Mićović i Krsmanović su svojim poenima vratili nadu Borcu. Ali ona beše lažna. Mega je uspela da sačuva prednost do kraja, i tako upiše dva velika boda na teškom gostovanju u Čačku.
Dejan Tomašević, trener Borca, ,,Znali smo sa kim igramo. Mega je mlada, poletna ekipa. Ono čega sam se pribojavao bili su skokovi protivnika. Imali smo 10 skokova više, ali to nismo znali da realizujemo. Desio nam se veliki pad u poslednjoj četvrtini. Pre svega, ključnih igrača. Mega je na pet minuta do kraja uspela da prelomi. Mi smo nešto pokušavali, ali to je bilo jalovo. Slabo nas je služio šut za tri, previše je bilo ishitrenih šuteva. Jedino čime mogu da budem zadovoljan jeste skok. Poželeo bih puno sreće Megi na turniru u Baru, a mi se okrećemo meču protiv Beka. Verujem da će do kraja lige biti dosta lepih utakmica“.
Srđan Krsmanović, igrač Borca, ,,Želeo bih da čestitam ekipi Mege na dobroj igri. U prvom poluvremenu smo igrali malo bolje, dok u drugom to nije bio slučaj. Kao da smo izgubili snagu i energiju. Zbog toga smo izgubili. Sledeća utakmica biće protiv ekipe Beka, i mi odmah počinjemo da se pripremamo za taj susret“.
Vlada Vukoičić, trener Mega Bemaksa, ,,Čestitao bih Borcu na izvanrednim igrama u ovom delu sezone. Smatram da smo danas uspeli da odigramo savršeno, kako bi trebalo uvek da igramo. Mnogo kockica se složilo. Možda utakmica nije bila efikasna, ali baš zbog toga ove dve ekipe su najozbiljniji pretedenti na medalje. Važan segment u ovom meču bio je odnos osvojenih i izgubljenih lopti. Mi smo to dobro kontrolisali. Iz toga smo imali dosta kontranapada iz kojih smo davali lake poene. Takođe, i naši plejmejkeri su dobro čuvali Ognjena Mićovića, najdominantniju figuru u Borcu. Uspeli smo da odsečemo njegovu saradnju sa ostalim igračima. To su sve bili usovi za ovu pobedu“.
Marko Brekić, igrač Mega Bemaksa, ,,Želeo bih da čestitam svojim momcima na pobedi. Bilo je ovo teško gostovanje u Čačku protiv dobre ekipe Borca. Za dva dana putujemo u Bar na turnir ABA lige. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim utakmicama.“.

More in Aktuelno