Aktuelno

RODA JLS, Borac – Dynamic Vip Pay, 70:78

RODA JLS, Borac – Dynamic Vip Pay, 70:78

U 4. kolu Roda juniorske lige Srbije košarkaši Borca ponovo su pretrpeli poraz na domaćem terenu, gde su savladani od strane Dinamika rezultatom 70:78. Dinamik je nešto bolje otvorio meč, kada je brzo i lako vezao pet poena. Ipak, serija gostiju nije dugo trajala, jer je Tutunović odgovorio istom merom, ubacivši četri poena. Međutim, Dinamik nije popuštao, već je novom serijom koševa otišao na plus osam (6:14). To je nateralo trenera Zlatanovića da zatraži minut odmora. Ipak, Dorćolci su nastavili da drže visok tempo igre, tako da Borac nije imao šanse da poravna rezultat. Štaviše, gosti su krajem deonice stekli dvocifrenu prednost (13:23). Druga deonica umnogome je ličila na prvu. Dinamik je u potpunosti diktirao tempo igre, gotovo sve vreme držeći prednost od dve cifre u svojim rukama. Loša igra domaćina u fazi odbrane dosta je kuburila takvom stanju na parketu. Samo na momente Borac je pokazivao šta zna i koliko može. Ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi gostujući sastav. Nikako nisu uspevali da zaustave raspoložene goste, naročito motivisanog Radovanovića. Borac je sa mnogo više energije ušao u drugo poluvreme, zahvaljujući čemu je munjevito ubacio sedam poena. Uz dobar napad išla je i kvalitetna odbrana, tako da je igra Borca delovala daleko bolje. Sve to je primoralo trenera Dinamika da prekine nalet domaćina. Samo delimično je u tome uspeo. Tačnije, nije Dinamik opet stekao prednost od dve cifre, ali je zadržao kakvo-takvo vođstvo. Međutim, kada je Vuk Obradović pogodio za tri, Borac je posle dugo vremena poravnao rezultat (54:54). Ipak, na jedvite jade Dinamik je povratio prednost, istina neznatnu. Sjajnim pogotkom košgeterski raspoloženog Tutunovića započet je poslednji deo igre. Borac se iz petnih žila trudio da prevede rezultat na svoju stranu. To je pošlo za rukom Petroviću, čiji je koš domaćinu doneo dugo željeno vođstvo (61:59). U nastavku meča vođena je prilično ravnopravna borba, koja je potrajala do kraja meča. A u veoma neizvesnoj završnici prvi je inicijativu preuzeo Dinamik, što se pokazalo kao ključno. Pametnom i strpljivom igrom uspeo je da ostvari pobedu na vrućem čačanskom terenu.
Vladimir Zlatanović, trener Borca, ,,Kada ekipa uđe u utakmicu na način na koji smo mi to učinili, onda ne zaslužujete da pobedite. Kada se meč lomio, Dinamik je imao više sreće, pogađao je u ključnim momentima tako da je zasluženo pobedio. I pored svih upozorenja i apela da igrači uđu ozbiljno u utakmicu, to se nije desilo. Krenuli smo jako opušteno, a to nam se obilo o glavu. Dinamik je u jednom momentu imao 16 poena prednosti. Mi smo uspeli da se vratimo, ali kada smo to učinili omašili smo neke otvorene šuteve, što nas je koštalo pobede. Nismo zaslužili da dobijemo utakmicu. Dinamik je zasluženo došao do dva boda“.
Matija Tutunović, igrač Borca, ,,Bila je ovo veoma teška utakmica za nas. Znali smo dobro da moramo da igramo dobro u odbrani i presing preko čitavog terena. Ali to nismo radili kako treba. U prvom poluvremenu smo dopustili da nas protivnik pretrči, tako da je davao dosta poena iz kontri. Ipak, u drugom poluvremenu smo se malo razigrali, zategli smo igru u odbrani i pokušali smo da prestignemo rivala. Ali u tome nismo uspeli, Dinamik je zasluženo pobedio“.
Dušan Petrović, trener Dinamika, ,,Bila je ovo jedna muška utakmica, teška puna kontakta, agresivna, ali i lepa za oko. Bilo je uspona i padova u igri. Počeli smo dobro, kontrolisali smo igru, ali u nastavku nismo dobro odreagovali na agresivnost protivnika u odbrani. Ipak, na kraju smo uspeli da se smirimo i koncentrišemo, tako da smo meč uspešno priveli kraju. Čestitam Borcu na dobroj utakmici i želim mu puno sreće u nastavku takmičenja“.
Stefan Dabović, igrač Dinamika, ,,Igrali smo jednu jako tešku utakmicu, gde je bilo dosta uspona i padova u igri. Ali ipak smo na kraju, zahvaljujući našoj agresivnosti, uspeli da izvučemo pobedu“.

More in Aktuelno