Aktuelno

RODA JLS, BKK Radnički – Borac Mozzart, 81:70

RODA JLS, BKK Radnički – Borac Mozzart, 81:70

U okviru zaostalog 19. kola RODA Jedinstvene lige Srbije između domaćina BKK Radničkog i gostiju iz Čačka ekipe Borca, slavili su Krstaši rezultatom 81:70. Iako su obe ekipe već ostvarile plasman na Finalni turnir, utakmica je imala rezultatski značaj zbog ostvarivanja bolje pozicije pred četvrtfinale. Ovom pobedom Radnički je zauzeo poziciju broj tri, a Borac će svoje mesto zauzeti kad se kompletira tabela i odigraju utakmice iz zaostalih kola. U ekipi trenera Nikole Nikolića istakao se Marko Tofoski sa skoro tripl-dabl partijom od 20 poena, 15 skokova, 8 asistencija uz indeks korisnosti 39! Košgeterski su još bili raspoloženi Avramović sa 19, Grubor 16 i Stojković sa 13 poena. Kod Čačana se istakao Uroš Ivković sa 21 poenom i 7 asistencija. Sledeće nedelje nas u Dynamic Areni očekuje Finalni turnir RODA Jedinstvene lige Srbije, a na tom turniru gledaćemo i ekipe BKK Radničkog i Borca iz Čačka u borbi za prvaka Srbije.
Trener BKK Radnički, NIKOLA NIKOLIĆ: Bitna pobeda za nas sa kojom smo završili regularni deo prvenstva na 3. mestu. Sačekaćemo da ostale ekipe odigraju zaostale utakmice, pa da vidimo sa kojom ekipom ćemo se ukrstiti u četvrtfinalu plej-ofa.
MVP utakmice – igrač BKK Radnički, MARKO TOFOSKI: Utakmica je bila izuzetno značajna za nas i veoma bitna. Bili smo jako motivisani i fokusirani smo ušli u meč. Celu utakmicu smo diktirali tempo, protivnik je pokušavao u više navrata da se vrati ali nije uspeo. Ponosan sam na svoje saigrače i na uspeh koji smo postigli, ali tek sad sledi najbitniji deo sezone.
Trener Borca Mozzart, MILOŠ PEJANOVIĆ: Čestitam ekipi Radničkog na zasluženoj pobedi. Previše smušena utakmica za moj tim. Od nekih rezultata za vikend odrediće se parovi četvrtfinala, možda se opet sastanemo u četvrtfinalu. Narednih sedam do osam dana se spremamo za taj turnir i mislim da će biti drugačije, bićemo kompletni.
Igrač Borca Mozzart, MATIJA MEDIĆ: Čestitam ekipi Radničkog na odličnoj igri i pobedi. Mi se okrećemo Finalnom turniru koji nas očekuje za sedam dana i pripremamo se za to.

More in Aktuelno