Aktuelno

RODA JLS, Actavis Academy – Vojvodina, 95:77

RODA JLS, Actavis Academy – Vojvodina, 95:77

Juniori „Aktavis akademije“ u 6. kolu prvenstva Srbije savladali su u SRC „Dubočica“ ekipu „Vojvodine“ iz Novog Sada sa 95:77 (25:17 25:16 29:22 16:22). Leskovčani su u utakmicu sa  favorizovanim protivnikom ušli smirenije i uz dobar ofanzivni skok prvu deonicu rešili su svoju korist sa 25:17. U drugoj četvrtini nastavila se sigurna igra, a uz dobar šut za tri poena prednost je narasla, te se na odmor otišlo sa 50:33. U nastavku su gosti neuspešno pokušavali da trojkama ublaže poraz, mladi košarkaši „Aktavis akademije“ prednost uvećavali na, u pojedinim trenucima, i preko 25 razlike. U poslednjoj četvrtini gosti su iskoristili opuštanje domaće ekipe i uspeli da ublaže poraz na 95:77.
Trener „Aktavis akademije“ Milan Petrović kaže da je ovo jedno od najboljih izdanja njegove ekipe u dosadašnjem toku prvenstva. „Mi smo u ovih šest kola za protivnike imali pet ekipa koje su u samom vrhu tabele. Pobedama protiv „Dinamika“ i sada protiv „Vojvodine“ pokazali smo da možemo da se ravnopravno nosimo i sa takvim protivnicima. Očekujem da u nastavku sezone otklonimo neke nedostatke u igri, kako bi naša igra bila još kvalitetnija i rezultati uspešniji.“
Za „Aktavis akademiju“ su igrali: Mirdžić 7, gavrilović 10 (7 skokova, 6 asistencija), Krstić 10, Milenković 3 (5 skokova), Ristović, Miljković 7, Simonović 8 (5 skokova), Slavković, Davinić 21 (5 skokova), Maksimović 6, Stojanović 5 (7 skokova), Trako 18 (6 skokova)).
Narednog vikenda košarkaši „Aktavis akademije“ putuju u Beograd, na megdan do sada neporaženoj ekipi „Crvene zvezde“.

More in Aktuelno