Aktuelno

Pionirke Crvene zvezde mts šampionke Srbije!

Pionirke Crvene zvezde mts šampionke Srbije!

CRVENA ZVEZDA MTS – SREM 66:60 (15:17, 19:8, 14:18, 8:13, 10:4)

Pionirke Crvene zvezde MTS su odbranile naslov šampionki Srbije, pošto su u velikom finalu završnog turnira u Vrbasu posle produžetka pobedile Srem iz Sremske Mitrovice! Srem je bolje ušao u utakmicu i poveo 15:7 u 5. minutu. Zvezda se vratila serijom 8:0 i na kraju prve deonice bilo je 17:15 za Srem. Bolje je Srem otvorio i drugu četvrtinu i poveo 21:16, ali su crveno-bele uzvratile serijom 13:4 i povele 29:25. Nastavila je Zvezda u jakom ritmu i na poluvremenu imala 34:25. U uvodnim minutima treće četvrtine Zvezda je kontrolisala rezultat, pa je u 22. minutu povela 39:26. Pogodio je Srem tri trojke za dva minuta i smanjio na 35:41, a crveno-bele su po isteku 30. minuta vodile 48:43. U poslednjem delu igre vodila se žestoka borba, Zvezda je čuvala jednocifrenu prednost, ali se Srem nije predavao, već je u 34. minutu prišao na 49:52, a minut kasnije izjednačio – 52:52. Poveo je Srem u 37. minutu 54:53, a u poslednja tri minuta videli smo pravu dramu u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi se ušlo u produžetak. U dodatnih pet minuta, pionirke Zvezde su bile sigurnije i smirenije, brzo su povele sa pet razlike, ali Srem i dalje nije odustajao. Ipak, crveno-bele su u završnici bile bolje i zasluženo su osvojile šampionski pehar.

U meču za treće mesto, Vrbas je nadigrao Partizan – 74:48.

DODELA NAGRADA

# KSS je organizatoru turnira ŽKK Vrbas dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je komesar takmičenja Branko Aleksić dodelio predsedniku Vrbasa Ivici Lončaru.

# Najbolji strelac finalnog turnira je Jovana Popović iz Vrbasa sa ukupno 73 poena. Priznanje i prigodan poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručio joj je stručni saradnik KSS za mlađe ženske selekcije KSS Zoran Tir.

# MVP igrač finalnog turnira je Anđela Ladinek iz Srema, sa ukupno 123 indeksna poena, a priznanje i prigodan poklon dao joj je Zoran Tir, kao i poklon kompanije Sterling.

# Četvrto mesto pripalo je ekipi Partizana, a pehar i poklone Sterlinga uručio je Zoran Tir.

# Pehar za treće mesto ekipi Vrbasa, kao i poklone Sterlinga uručio je selektor ženske U18 reprezentacije Milan Vidosavljević, a bronzane medalje Vidosavljević i Zoran Tir.

# Pehar za drugo mesto ekipi Srema i progodne poklone Sterlinga uručio je Milan Vidosavljević, a srebrne medalje selektor ženske U18 reprezentacije Milan Vidosavljević i Zoran Tir.

# Zlatne medalje za prvo mesto i poklone Sterlinga ekipi Crvene zvezde MTS dodelio je selektor ženske U18 reprezentacije Milan Vidosavljević i Zoran Tir.

# Šampionski pehar pionirkama Crvene zvezde MTS uručila je potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković.

More in Aktuelno