Aktuelno

Kadeti Mega Mozzart-a prvaci Srbije!

Kadeti Mega Mozzart-a prvaci Srbije!

BORAC – MEGA MOZZART 73:82 (18:31, 18:23, 23:15, 14:13)

Kadeti Mega Mozzart-a su novi šampioni Srbije! Oni su u velikom finalu završnog turnira Triglav Kadetske lige Srbije u Čačku savladali Borac i stigli do trofeja. Mega je nametnula svoj ritam od prvog minuta i tokom prve deonice stekla lepu predniost – 31:18. Borac je bolje otvorio drugu četvrtinu serijom 9:2, koju su Beograđani prekinuli trojkom, a onda ponovo došlido dvocifrene prednosti u 14. minutu – 38:27, a onda odličnom igrom stigli do velikih 54:36 na poluvremenu. Borac se u trećem periodu potpuno vratio u igru i prišao na 59:65 u 28. minutu, ali je Mega do isteka četvrtine povećala na 69:59. Držala je Mega dvocifrenu prednost i na startu poslednje deonice, a u 36. minutu imala je 76:68. Prišao je Borac dva minuta pre kraja na 73:76. Međutim, Čačani nisu bili precizni, što je Mega kaznila i 43 sekunde pre kraja povela 80:73. Pokušao je Borac bezuspešno u finišu trojkama, ali je Mega zasluženo slavila!

U meču za treće mesto Crvena zvezda MTS pobedila je Dinamic VIP PAY – 78:76.

DODELA NAGRADA

# KSS je organizatoru turnira KK Borac Čačak dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović dodelio direktoru Borca Marku Ivanoviću.

# Najbolji strelac ligaškog dela takmičenja je Luka Vukajlović iz užičke Slobode, koji je tokom lige ukupno postigao 646 poena, odnosno prosečno 29.4 poena po meču. Priznanje mu je uručio bivši reprezentativac i trener seniora Borca Marko Marinović. Poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić.

# MVP igrač ligaškog dela je takođe Luka Vukajlović iz Slobode sa 653 indeksna poena, odnosno 29.7 po utakmici, a ovo priznanje i prigodan poklon uručio mu je bivši reprezentativac i komesar lige Bojan Popović, a poklone Sterlinga Irena Jekić.

# U najbolju petorku ligaškog dela takmičenja izabrani su Bogoljub Marković (Mega Mocart), Pavle Nikolić (Borac), Đorđe Ćurčić (Borac), Matija Jordović (Sloga) i Borivoj Kojić (Spartak). Pehare i prigodne poklone uručili su Marko Marinović i Oliver Kostić, članovi stručnog štaba seniorske reprezentacije. Poklone Sterlinga podelila je Irena Jekić.

# Najbolji strelac finalnog turnira je Nikola Topić iz Crvene zvezde MTS sa ukupno 68 poena, odnosno 22.7 po meču. Priznanje i prigodan poklon uručio mu je Marko Ivanović, a poklon Sterlinga Irena Jekić.

# MVP igrač finalnog turnira je Asim Đulović iz Mega Mocarta, sa ukupno 79 indeksnih poena, prosečno 26.3 po utakmici, a priznanje i prigodan poklon dao mu je potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić. Poklon kompanije Sterling uručila je Irena Jekić.

# Prijatelj KSS kompanija Sterling pripremila je poklone za sve ekipe koje su se pojavile na svečanoj ceremoniji dodele nagrada.

# Četvrto mesto pripalo je ekipi Dinamik VIP Pej, a pehar im je uručio Bojan Popović.

# Pehar za treće mesto ekipi Crvena zvezda MTS uručio je član gradskog veća za sport Čačka Nemanja Trnavac, a bronzane medalje predsednik Borca Predrag Pantović i predstavnik kompanije Sterling Nebojša Mrvaljević.

# Pehar za drugo mesto ekipi Borca uručio je Nenad Krstić, kao i srebrne medalje zajedno sa Markom Ivanovićem.

# Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Mega Mocarta dodelili su selektor Srbije Svetislav Pešić i Dušan Projović.

# Šampionski pehar kadetima Mege uručio je predsednik KSS Predrag Danilović.

More in Aktuelno