Aktuelno

Pioniri Mladosti prvaci Srbije

Pioniri Mladosti prvaci Srbije

ZEMUN – MLADOST 68:89 (15:17, 16:22, 17:20, 20:30)

Pioniri čačanske Mladosti postali su šampioni Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u beogradskoj dvorani „Basket Siti“ savladali Zemun.

Ekipe su u uvodnim minutima bile prilično izjednačene, kao i rezultat, koji je posle deset minuta igre bio 15:17.

Preuzela je Mladost inicijativu u drugoj četvrtini, prvi put se značajnije odlepila u 14. minutu na 27:20, a dva minuta kasnije stigla i do dvocifrene prednosti – 35:25. Nastavili su Čačani da dominiraju, a Zemun je održavao priključak i na poluvreme se otišlo pri rezultatu 31:39.

Čuvala je Mladost prednost i u trećem periodu igre, ali je Zemun konstantno bio blizu, pa je u 28. minutu bilo 43:48. Ponovo su se Čačani odvojili na početku poslednje četvrtine na velikih 63:48, a zahvaljujući potpunoj dominaciji u poslednjsih deset minuta prednost je samo rasla. Na kraju, Čačani su potpuno zasluženo ubedljivo slavili.

U meču za treće mesto. Banjica Mega je savladala Partizan – 94:84.

DODELA NAGRADA

# KSS je organizatoru turnira KK Crvena zvezda mts dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je komesar takmičenja dodelio tim menadžeru mlađih kategorija Zvezde Veljku Simoviću.

# Najbolji strelci finalnog turnira su Vuk Danilović iz Banjica Mege i Andrija Šušić iz Mladosti. Obojica su tokom turnira ukupno postigli po 89 poena. Priznanje i prigodne poklone im je uručio stručni saradnik KSS Gordan Todorović. Poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić, a poklon organizatora turnira Veljko Simović.

# MVP igrač finalnog turnira je Andrija Šušić iz Mladosti, sa ukupno 87 indeksnih poena, a priznanje i prigodan poklon dao mu je Gordan Todorović. Poklone Zvezde uručio je Veljko Simović, a poklon kompanije Sterling Irena Jekić.

# Najbolji igrač turnira na osnovu glasova trenera je takođe Andrija Šušić iz Mladosti. Prigodan poklon KSS uručio mu je Gordan Todorović, poklon organizatora turnira KK Crvena zvezda Veljko Simović, a poklon Sterlinga Irena Jekić.

# Prijatelj KSS kompanija Sterling pripremila je poklone za sve ekipe koje su se pojavile na svečanoj ceremoniji dodele nagrada.

# Četvrto mesto pripalo je ekipi Partizana, a pehar im je uručio Bojan Popović.

# Pehar za treće mesto ekipi Banjica Mega uručio je stručni saradnik KSS Aleksandar Bućan, kao i bronzane medalje zajedno sa Gordanom Todorovićem.

# Pehar za drugo mesto ekipi Zemuna uručio je predstavnik kompanije Merkator S Mladen Dokić, kao i srebrne medalje zajedno sa Aleksandrom Bućanom.

# Zlatne medalje za prvo mesto ekipi čačanske Mladosti dodelili su potpredsednik KSS za mušku košarku Milenko Tepić i Mladen Dokić.

# Šampionski pehar pionirima Mladosti uručio je Milenko Tepić.

More in Aktuelno