Aktuelno

Juniori Mege osvojili RODA juniorsku ligu Srbije

Juniori Mege osvojili RODA juniorsku ligu Srbije

MEGA MIS – BORAC MOCART 78:60 (18:17, 17:10, 24:14, 19:19)

Juniori Mege MIS postali su šampioni Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u beogradskoj dvorani „Basket Siti“ savladali čačanski Borac Mocart!

Utakmica je počela prilično izjednačeno, a Mega je u 5. minutu povela 13:8. Međutim, Borac je odgovorio serijom 9:1 za prednost 17:14. Uzvratili su Beograđani serijom 9:0 i ponovo poveli 23:17 u 12. minutu. Do poluvremena, juniori Mege su držali jednocifrenu prednost i na veliki odmor otišli sa 35:27.

Nastavila je Mega u istom ritmu na početku treće deonice, a u 23. minutu stigla do prve dvocifrene prednosti – 43:33, a dva minuta kasnije i do 50:33. Smanjili su Čačani u 28. minutu na 41:51.

U poslednjoj četvrtini Mega je povećala prednost na nedostižnih 64:44 u 33. minutu. Jurio je Borac priključak, smanjio u 35. minutu na 53:64, ali se Mega nije dala. Podigli su Beograđani dva minuta pre kraja na 74:58 i sve je bilo gotovo. Juniori Mege su mogli da počnu veliko slavlje…

U meču za treće mesto Crvena zvezda mts je savladala Dinamik – 73:50.

DODELA NAGRADA

# KSS je organizatoru turnira KK Crvena zvezda mts dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je generalni sekretar KSS Zlatko Bolić dodelio sportskom direktoru Zvezde Milanu Dozetu.

# Najbolji strelac ligaškog dela takmičenja je Bogoljub Marković iz Mege, koji je tokom lige ukupno postigao 506 poena. Priznanje mu je uručio komesar takmičenja Bojan Popović. Poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić.

# MVP igrač ligaškog dela Roda juniorske lige Srbije je takođe Bogoljub Marković iz Mege sa 713 indeksnih poena, a ovo priznanje i prigodan poklon uručio mu je Bojan Popović, a poklone Sterlinga Irena Jekić.

# U najbolju petorku ligaškog dela takmičenja po glasovima trenera izabrani su Bogoljub Marković (Mega) sa 43, Đorđe Ćurčić (Borac) sa 27, Savo Drezgić (Partizan) sa 16, Pavle Nikolić (Borac) sa 15 i Lazar Gačić (Crvena zvezda) sa 14 bodova. Pehare i prigodne poklone uručio je Oliver Kostić, pomoćni trener seniorske reprezentacije Srbije i Aleksandar Bućan, stručni saradnik KSS. Poklone Sterlinga podelila je Irena Jekić.

# Najbolji strelac finalnog turnira je Asim Đulović iz Mege sa ukupno 65 poena. Priznanje i prigodan poklon uručio mu je Oliver Kostić, a poklon Sterlinga Irena Jekić.

# MVP igrač finalnog turnira je Asim Đulović, sa ukupno 76 indeksnih poena, a priznanje i prigodan poklon dao mu je bivši reprezentativac Aleksandar Rašić. Poklone kompanije Dunk shop i kompanije McDavid proizvoda iz asortimana sa sajta www.sportskaprodavnica.rs uručio je predstavnik Jovan Marelj, a poklon kompanije Sterling Irena Jekić.

# Prijatelj KSS kompanija Sterling pripremila je poklone za sve ekipe koje su se pojavile na svečanoj ceremoniji dodele nagrada.

# Specijalnu nagradu za najboljeg igrača turnira na osnovu glasova trenera takođe je osvojio Bogoljub Marković iz Mege. Prigodan pšoklon KSS uručio mu je stručni saradnik KSS za razvoj igrača i praćenje rada Aleksandar Bućan, a poklon Sterlinga Irena Jekić.

# Četvrto mesto pripalo je ekipi Dinamika, a pehar im je uručio Bojan Popović.

# Pehar za treće mesto ekipi Crvene zvezde uručio je Aleksandar Bućan, a bronzane medalje Oliver Kostić i Aleksandar Rašić.

# Pehar za drugo mesto ekipi Borca uručio je predstavnik Rode Mladen Dokić, a srebrne medalje Zlatko Bolić i Mladen Dokić.

# Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Mega MIS dodelili su Zlatko Bolić i Mladen Dokić.

# Šampionski pehar juniorima Mege uručio je generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

More in Aktuelno