Aktuelno

Pioniri Mege MIS osvajači „Moja kravica Mini KUP-a Radivoj Korać“

Pioniri Mege MIS osvajači „Moja kravica Mini KUP-a Radivoj Korać“

CRVENA ZVEZDA – MEGA MIS 90:105 (26:33, 24:27, 20:31, 20:14)

Pioniri Mege MIS osvojili su „Moja kravica Mini kup“, pošto su u finalu u dvorani „Čair“, pred više stotina ljudi, pobedili vršnjake iz Crvene zvezde – 105:90.

Nešto bolje su pioniri Mege otvorili meč, ali je usledila serije Zvezde koja im je posle četiri minuta donela 14:9, Igralo se brzo, sa mnogo poena, a u 8. minutu Mega je ponovo minimalno povela – 25:23, a posle trojki Dramićanina i Vasića i 33:26 na kraju prve deonice.itmu

Nastavili su pioniri u brzom ritmu, a Mega je držala od četiri do šest poena prednosti. Prvu dvocifrenu prednost Mega je imala u 18. minutu – 56:46.

Nastavila je Mega dominaciju i na startu treće četvrtine, potpuno se odvojila posle pet minuta i napravila velikih 81:59. Delovalo je kao da je sve rešeno već po isteku 30. minuta – 91:70.

Pokušavali su crveno-beli da uhvate priključak, li je Mega imala potpunu kontrolu. Pripretio je trojkom Bajić za 80:94, ali je usledila nesportska lična greška Zvezde posle koje se Mega ponovo odlepila. Još jednom je Bajić pogodio za tri, pa Ivančević dva penala na dva i po minuta pre kraja i smanjili na 88:100, ali to je bilo sve što je Zvezda mogla. Iako je bilo par grešeka na obe strane u finišu, pioniri Mege su ipak rutinski priveli meč kraju.

NAGRADE

# Najbolji strelac finala i MVP finala je pionir Mege Lun Jarc, koji je postigao 35 poena, uz indeks korisnosti 38. Pehar za najboljeg strelca uručio mu je koordinator mlađih selekcija KSS Aleksandar Bućan, a MVP trofej potpredsednik KSS za mušku koošarku Milenko Tepić.

# Pehar za četvrto mesto ekipi grada Niša dodelio je bivši reprezentativac Bojan Popović.

# Treće mesto osvojio je Partizan, a bronzane medalje i pehar uručili su stručni saradnik KSS Gordan Todorović i generalni sekretar RKSIS Aleksandar Jocić.

# Drugo mesto, pehar i srebrne medalje za ekipu Crvene zvezde podelili su Aleksandar Jocić i Bojan Popović, a pehar Jocić.

# Zlatne medalje ekipi Mega MIS podelili su Aleksndar Bućan i Milenko Tepić. Pehar za pobednike, malu „Žućkovu levicu“ kapitenu Mege Petru Bjelici uručio je Milenko Tepić.

# Svi igrači tri prvoplasirane ekipe dobili su prigodne poklone MTS.

# Plaketu za odličnu organizaciju koju je KSS dodelio RKSIS, Jociću je uručio Milenko Tepić.

Foto galeriju pogledajte OVDE.

More in Aktuelno