Aktuelno

Pioniri Banjica Mege prvaci Srbije!

Pioniri Banjica Mege prvaci Srbije!

Borac – Banjica Mega 62:79 (18:21, 8:22, 16:21, 20:15)

Pioniri Banjica Mege novi su šampioni Srbije u uzrastu igrača do 15 godina, pošto su u finalu završnog turnira u Beogradu pobedili Borac. Dečaci iz Banjica Mege pobedu su najavili već u drugom periodu, kada su sjajnom odbranom Čačane sveli na samo osam poena, ubacili 14 više i na veliki odmor otišli sa 17 poena prednosti – 43:26. Uz očekivane oscilacije, klinci beogradskog kluba prednost su do kraja uspeli da sačuvaju, potom i proslave veliki uspeh.

Treće mesto na finalnom turniru pripalo je Crvenoj zvezdi koja je u meču za bronzu pobedila Slobodu. Crveno-beli klinci su do pobede stigli u samom finišu meča, kada su serijom 9:0 minimalni zaostatak – 71:70, pretvorili u vrednu pobedu.

DODELA PRIZNANjA

Košarkaški savez Srbije dodelio je plaketu KK Banjica Mega za sjajnu organizaciju finalnog turnira Prvenstva Srbije za pionire 2021/2022. Ispred KK Banjica Mega plaketu je primio Miodrag Bošnjak, sportski direktor kluba, a plaketu je uručio Dušan Projović, potpredsednik KSS.

Najbolji strelac finalnog turnira u kategoriji pionira za sezonu 2021/2022 je Andrej Lučić iz ekipe Crvena zvezda, koji je tokom turnira postigao ukupno 75 poena.

Pehar i prigodan poklon za najboljeg strelca turnira uručio je Gordan Todorović, stručni saradnik KSS. Najbolji strelac turnira dobio je i prigodan poklon od prijatelja KSS, kompanije Sterling, koji mu je predala Irena Jekić, predstavnica kompanije

MVP finalnog turnira u kategoriji pionira za sezonu 2021/2022 je Ognjen Srzentić iz ekipe Banjica Mega koji je tokom turnira sakupio ukupno 102 indeksna poena.

Pehar i prigodan poklon za MVP turnira uručio je Nenad Krstić, potpredsednik KSS, a prigodan poklon od prijatelja KSS, kompanije Sterling, predala mu je Irena Jekić, predstavnica kompanije.

Prijatelj Košarkaškog saveza Srbije, kompanija Sterling pripremila je poklone za sve četiri ekipe koje su se našle na ceremoniji dodele nagrada.

Četvrto mesto na finalnom turniru pripalo je ekipi Sloboda. Pehar za četvrto mesto uručio je Bojan Popović, komesar takmičenja. Poklone prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić, predstavnik kompanije.

Treće mesto na finalnom turniru osvojila je ekipa Crvena zvezda mts. Bronzane medalje uručili su Dragoljub Avramović, selektor reprezentacije Srbije do 17 godina i Aleksandar Glišić, selektor reprezentacije Srbije do 16 godina. Poklone prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić, predstavnik kompanije.

Pehar za treće mesto uručio je Vlada Jovanović, trener KK Mega Mocart.

Drugo mesto na Finalnom turniru pripalo je ekipi Borca.

Srebrne medalje uručili su Vlada Jovanović i Gordan Todorović, poklone prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić, a pehar za drugo mesto predao je Nenad Krstić.

Prvo mesto i šampionsku titulu Prvenstva Srbije za pionire za sezonu 2021/2022 osvojila je ekipa Banjica Mega.

Zlatne medalje uručili su Dušan Projović i Nenad Krstić, poklone prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić, a šampionski pehar Dušan Projović, potpredsednik KSS.

More in Aktuelno