Aktuelno

Izveštaj sa finalnog turnira U17 KADETI RKS

Izveštaj sa finalnog turnira U17 KADETI RKS

Kadeti Zemuna, prvaci međuregionalne kadetske lige

PRVI DAN
Na utakmici između ekipa Zemuna i I Came To Play, KK Zemun je imajući kontrolu tokom celog meča, odneo zasluženu pobedu. Najbolji igrač utakmice je bio igrač ekipe Zemuna, Romić, sa postignutih 20 poena, 8 skokova i 4 asistencija. Najbolji igrač ekipe I Came To Play je bio Stanojević sa ubačenih 11 poena. Najbolji asistent na utakmici, bio je Timotijević sa 6 dodatih lopti.
Rezultati po četvrtinama, 24:16, 27:20, 16:14, 18:15

U sjajnom ambijentu hale OŠ „Dušan Radović“, ekipa KK Ratnika sastala se sa ekipom OKK Užica Mege u drugom meču završnog turnira Međuregionalne lige za kadete.Utakmicu je obeležila ogromna energija i želja za pobedom što se moglo primetiti u svakom delu utakmice. Ekipa OKK Užica Mege savladala je ekipu Ratnika rezultatom 76:53. Gosti iz Užica iskoristili su svoju visinsku prednost koja im je kroz ceo meč davala značajnu prednost, Ratnici su u više navrata uspeli da umanje prednost i priđu na par poena razlike, ali ekipa iz Užica nije dozvolila preokret i meč je privela u svoju korist ubedljivim rezultatom. U timu Ratnika najzapaženiju ulogu imali su Petrović M. sa 17 poena i Petković L. pratio sa 11 poena.
Kod ekipe OKK Užica Mege najviše su se istakli Aćimović N. i Brković V. koji su ubacili po 18 poena i nosili svoj tim do važne pobede

DRUGI DAN
Na utakmici između ekipe Užica Mega i ekipe Zemuna, KK Zemun je u ovoj odličnoj i interesantnoj utakmici odneo pobedu uz rezultat 61:73. Najbolji igrač utakmice je bio igrač ekipe Zemuna, Grubor, sa postignutih 20 poena, 8 skokova i 3 asistencija. Najbolji igrač ekipe Užica je bio Citić sa ubačenih 17 poena. Najbolji asistenti na utakmici, bili je Romić i Višnjić sa po 4 dodatih lopti.
Rezultati po četvrtinama, 11:19, 10:14, 18:20, 22:20

I drugi dan završnog turnira za kadete protekao je u odličnoj atmosferi niške hale „Dušan Radović“ gde su se sastale ekipe „Ratnika“ iz Niša i „I Came To Play-a“ iz Novog Sada. Imali smo prilike da uživamo u još jednoj jako uzbudljivoj i energičnoj utakmici gde su obe ekipe ostavile pozitivan utisak, onako kako se i očekivalo od oba tima. Tim iz Novog Sada bio je uspešniji i savladao nišku ekipu Ratnika rezultatom 79:98. Ekipa „I Came To Play“ imala je prednost tokom čitavog meča, najbolji pojednicni koji su nosili svoj tim do pobede bili su Zagorac L. sa 14 poena, dok su ga pratili Taković N. i Stanojević A. sa 13 poena. Ekipa domaćina je bila veoma borbena i uspevala je u par navrata da uhvati priključak sa gostima iz Novog Sada, ali je to bio limit koji su uspeli da dostignu što je bilo nedovoljno za preokret. U timu Ratnika izdvojio se sjajni Petrović M. sa 29 poena, dok je njegov saigrač Petković L. dodao 20 poena.

TREĆI DAN

Na petoj utakmici završnog turnira u Nišu između ekipe I Came To Play i ekipe Užica, OKK Užice je u ovoj utakmici koja je završena sa manjim brojem poena, ali odličnom igrom, odneo pobedu uz rezultat 51:57. Najbolji igrač utakmice je bio igrač ekipe Užica, Brković, sa postignutih 19 poena, 13 skokova i 1 asistencijom. Najbolji igrač ekipe I Came To Play je bio Brkljač sa ubačenih 10 poena. Najbolji asistenti na utakmici, bili su Citić i Aćimović sa po 5 dodatih lopti.
Rezultati po četvrtinama, 12:17, 20:15, 9:12, 10:13

Poslednja utakmica na turniru odigrala se između ekipa Ratnika i Zemuna sa početkom od 14:30h u OŠ Dušan Radović. Ekipa Zemuna je slavila rezultatom 83:61. Značajnu prednost je tim iz Zemuna stekao u ranoj fazi meča, što je kroz čitavu utakmicu održavao, a najistaknutiji igrači bili su Višnjić M. sa 15 poena, dok su Romić O. i Mlađenović V. dodali po 14 poena. Tim Ratnika pružio je još jedno solidno izdanje, gde ni u jednom trenutku nije izostala požrtvovanost, borba i energija. U Niškom timu najzapaženiju ulogu imali su Petrović M. sa 21 poenom, a Ralević M. dodao je još 9 poena.

Nakon završetka poslednje utakmice pristupilo se ceremoniji zatvaranja turnira kao i dodela pehara i medalja najzaslužnijima :

MVP Turnira je Romić, KK Zemun. Najbolji Strelac Petrović , KK Ratnici.

Plasman:
1. KK Zemun
2. KK Užice Mega
3. KK I came to play
4. KK Ratnici
Priznanja najboljim Pojedincima,medalje i pehare , kao i poklone klubovima uručili su gosti turnira:
Bojan Popovic Komesar Lige
Profesor Miodrag Kocić član UO KSS
Svetozar Stamenković KK Zdravlje
Danilo Tasić KK FMP
Stepanović Aleksa KK FMP
Goran Kovčić – Predsednik KK Ratnici
Saša Damnjanović – GM KK Ratnici

 

More in Aktuelno