Aktuelno

Kup Kralja 2024

Kup Kralja 2024

U organizaciji Opštine Topola, Zadužbine „Kralja Petra Prvog Karađorđevića“ i RKS Centralna Srbija ove godine po drugi put je organizovan turnir u kategoriji Mlađih pionira “Kup Kralja”u Topoli na kome su učestvovale dve najbolje plasirane ekipe u takmičenju RKS Centralna Srbija ( SK “FOKA” Kragujevac i OKK “Jagodina” i pobednici u takmičenju mlađi pioniri u RKS Zapadna Srbija ( KK “Mladost” Čačak”) i RKM RKS ( KK”Pazar” iz Novog Pazara). Turnir je trajao dva dana, prvog dana su odigrane polufinalne utakmice a drugog utakmice za plasman u OŠ „Karađorđe“.
Ekipe su smeštene u Hotelu „Oplenac“ na bazi punog pansiona i jednog lanč paketa. Ekipe su stigle u Topolu u nedelju 28. aprila. U ponedeljak 29. aprila nakon doručka, a pre odigravanja utakmica za plasman ekipe su posetile uz pratnju kustosa Zadužbinu “Kralja Petra I Krađorđevića”, crkvu i kriptu, muzej, konak i crkvu u centru Topole, gde su se upoznale sa dinastijom Krađorđević i istorijom ovog kraja.
Ostvareni rezultati:
Polufinalne utakmice, Foka Kragujevac – Jagodina 59:46, A2 Mladost Čačak – Pazar Novi Pazar 73:40
Utakmica za 3 mesto, Pazar – Jagodina 55:54
Utakmica za 1 mesto, Foka – Mladost 61:67

Tabela
1 Mladost Čačak
2 Foka Kruševac
3 Pazar Novi Pazar
4 Jagodina Jagodina

Čestitamo ekipi KK “Mladost” Čačak na osvojenom prvom mestu, takođe čestitamo ekipi KK “Foka” Kragujevac na osvojenom drugom mestu kao i ekipi KK “Pazar“ Novi Pazar na osvojenom trećem mestu. Najbolji igrač i strelac turnira sa 72 postignuta poena je Gavrilović Pavle KK “Mladost” Čačak.
Prenećemo i utiske učesnika turnira kao i organizatora.
„Turnir je fenomenalno organizovan, ovako nešto ne postoji u Srbiji za ovaj uzrast, svaka čast za organizaciju“, rekao je Danijel Mošić trener SK “FOKA” iz Kragujevca.
„Skup je izvanredan za košarku i očekujem da ovakvi turniri poboljšaju bavljenje sportom“, kaže trener OKK “Jagodina”, Slavko Vukosavljević.
„Velika zahvalnost na pozivu da učestvujemo, mi smo došli kao pobednici iz RKS Zapadna Srbija i hvala na divnoj organizaciji“, kazao je Ivan Dukanac pomoćni trener KK “Mladost” Čačak.
„Kao pobednici takmičenja u mlađim pionirima u RKS RKM zaslužili smo poziv na ovako kvalitetan i značajan turnir tako da je to velika čast za naš klub. Tokom sezone imali smo malo ovako kvalitetnih utakmica pa smo u klubu prezadovoljni da budemo u ovako jakoj konkurenciji. Očekujemo da će biti još klubova sledeće godine, organizacija je divna, uslovi na turniru su maksimalno ispunjeni, sudije takođe dobre, sve pohvale“, poručio je Samir Hačković trener KK Pazar iz Novog Pazara.
Turnir postaje tradicionalan a želja organizatora je da se od sledeće sezone priključe svi Regionalni košarkaški saveti sa teritorije Srbije tako da će turnir predstavljati Prvenstvo Srbije u kategoriji mlađih pionira.
„Već druga godina kako organizujemo KUP Kralja u Topoli, naišli smo na veoma dobar prijem u Opštini Topola i Zadužbini “Kralja Petra I Karađorđevića”. Ove sezone smo priključili još dva Regionalna košarkaška saveza, da kažem naše komšije, RKS Zapadna Srbija i Raško kosovsko metohijski Regionalni košarkaški savez. Želja nam je da sledeće godine svih sedam regionalnih košarkaškig saveza uzmu učešće na turniru, tako da bi “Kup Kralja” predstavljao prvenstvo Srbije u tom uzrastu. Uslovi su nam savršeni, svi učesnici imaju dobar program u slobodno vreme i što je izuzetno bitno klubovi nemaju nikakve troškove učestvovanja na turniru. Idemo korak dalje i očekujemo veliki spektakl sledeće godine“, naglasio je Dušan Đurić generalni sekretar Regionalnog Saveza Centralne Srbije.
Pehare i medalje su uručili princ Mihailo Karađorđević, predsednik opštine Topola Vladimir radojković, Regionalni trenerski poverenik za RKS Zapadna Srbija Šušić Mihajlo i predsednik Regionalnog Košarkaškog saveza Centralna Srbija Jovanović Siniša.
Ekipa KK “Mladost” Čačak je, pored pehara za prvo mesto, dobila i prelazni pehar turnira.

More in Aktuelno