Aktuelno

Juniori Mege ponovo osvojili RODA Juniorsku ligu Srbije

Juniori Mege ponovo osvojili RODA Juniorsku ligu Srbije

MEGA MIS – CRVENA ZVEZDA 122:84 (32:17, 41:23, 30:29, 19:15)

Juniori Mege MIS odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u dvorani „SC Dinamik“ ubedljivo savladali Crvenu zvezdu!

Meč je počeo u jakom ritmu, a Mega je bolje koristila napadačke opcije pa je posle pet minuta igre povela 15:6. Nastavila je Mega dominaciju, posle dve trojke podigla na 21:8. Grešili su crveno-beli, promašivali šuteve za tri, rasla je prednost ekipe trenera Avramovića (29:12, 9. minut), a po isteku prve deonice bilo je 32:17.

U istom ritmu igralo se i u drugoj četvrtini, Mega je posle tri minuta povela 45:24, nešto kasnije i 55:28. Pokušavali su crveno-beli da uhvate priključak, ali je razlika u kvalitetu u korist Mege bila očigledna. U 20. minutu bilo je ogromnih 70:37, pa je več posle prvog poluvremena bilo jasno da će juniori Mege odbraniti titulu.

Treća četvrtina nije donela ništa novo, Mega je i dalje podizala veliku prednost, koja je u 24. minutu iznosila čak 41 poen razlike – 87:46. Do kraja utakmice juniori Mege su potpuno kontrolisali situaciju na terenu, rutinski priveli meč kraju sa ogromnom prednošću i više nego zasluženo slavili.

U meču za treće mesto BKK Radnički je savladao Dinamik – 81:77.

DODELA NAGRADA

KSS je organizatoru turnira KK Dinamik VIP Pej dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović dodelio Petru Jojiću.

KSS je dodelio plaketu Opštini Stari grad za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je Projović uručio članu gradskog veća za sport GO Stari grad Nedeljku Jovanoviću.

Najbolji strelac ligaškog dela takmičenja je Vuk Višnjić iz Zemun Borca, koji je tokom lige ukupno postigao 424 poena. Priznanje mu je uručio komesar takmičenja Bojan Popović, kao i poklon vaučer sponzora takmičenja Rode, a poklon vaučer za usluge SC Dinamik Petar Jojić.

MVP igrač ligaškog dela Roda juniorske lige Srbije je Abdramane Sibi iz Mege sa 659 indeksnih poena, a ovo priznanje i prigodan poklon uručio mu je komesar takmičenja Bojan Popović, kao i poklon vaučer Rode, a poklon vaučer SC Dinamik Petar Jojić.

U najbolju petorku ligaškog dela takmičenja po glasovima trenera izabrani su Andrej Kostić (Crvena zvezda) sa 30, Abdramane Sibi (Mega) sa 27, Ognjen Nikolić (Mega) sa 22, Aleksa Stanojević (Džoker) sa 22 i Ognjen Srzentić (Mega) sa 18 bodova. Pehare i prigodne poklone uručio je koordinator mlađih reprezentativnih selekcija Aleksandar Bućan.

Najbolji strelac finalnog turnira je Andrej Kostić iz Crvene zvezde sa ukupno 72 poena. Priznanje i prigodan poklon uručio mu je Milenko Tepić, kao i poklon vaučer Rode, a poklon vaučer SC Dinamik Petar Jojić.

MVP igrač finalnog turnira je Ognjen Srzentić iz Mege, sa ukupno 79 indeksnih poena, a priznanje i prigodan poklon dao mu je potpredsednik KSS za mušku košarku Milenko Tepić, kao i poklon vaučer Rode, poklon vaučer SC Dinamik Petar Jojić, a poklon vaučer kompanije www.sportskaprodavnica.rs za proizvode McDavid predstavnik kompanije Aleksandar Loga.

Četvrto mesto pripalo je ekipi Dinamika, a pehar im je uručio Bojan Popović.

Pehar za treće mesto ekipi BKK Radnički uručio je Nedeljko Jovanović, a bronzane medalje Bojan Popović i Nedeljko Jovanović.

Pehar za drugo mesto ekipi Crvene zvezde uručio je Milenko Tepić, a srebrne medalje Milenko Tepić i Nedeljko Jovanović.

Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Mega MIS dodelili su Dušan Projović i Nedeljko Jovanović.

Šampionski pehar juniorima Mege uručio je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

More in Aktuelno