Aktuelno

Kadetkinje Crvene zvezde mts odbranile pehar namenjen šampionkama Srbije

Kadetkinje Crvene zvezde mts odbranile pehar namenjen šampionkama Srbije

CRVENA ZVEZDA MTS – RADIVOJ KORAĆ 72:60 (20:16, 17:12, 16:9, 19:23)

Kadetkinje Crvene zvezde MTS odbranile su naslov šampionki Srbije, pošto su u velikom finalu pobedile Radivoj Korać 72:60.

Posle izjedančenog početka, crveno-bele su sredinom prve četvrtine napravile seriju 7:0 i povele 16:8. Prvu dvocifrenu prednost Zvezda je stekla sredinom druge četvrtine – 35:25, a na poluvremenu je bilo 37:28.

Zvezda je praktično prelomila meč u trećoj četvrtini, kada je zahvaljujući boljoj igri održavala oko 15 poena prednosti. Ekipa trenera Nemanje Planojevića je dominirala pod oba koša, gde je ostvarila ukupno 53 skoka, od čega 21 u napadu.

Korać je u par navrata zapretio mini serijama, ali nije imao snage da ozbiljnije ugrozi crveno-bele, koje su potpuno zasluženo slavile.

Kompletnu statistiku možete videti ovde

DODELA NAGRADA

# Košarkaški savez Srbije dodelio je plaketu Košarkaškom klubu ženskom Crvena zvezda mts za sjajnu organizaciju Finalnog turnira Triglav Ženske Kadetske lige Srbije 2022/2023. Ispred KKŽ Crvena zvezda mts plaketu je primila Jelisaveta Kostić, a plaketu je predao komesar takmičenja Branko Aleksić.

# Najbolji strelac ligaškog dela Triglav Ženske Kadetske lige Srbije 2022/2023 je Aleksandra Aleksić, član ekipe SPD Radnički iz Kragujevca. Ona je tokom lige postigla ukupno 390 poena, ili prosečno 17,72 poena po utakmici. Pehar i prigodan poklon uručio je selektor juniorske reprezentacije Milan Vidosavljević, Poklon prijatelja KSS, kompanije Sterling, uručila je Irena Jekić, predstavnica kompanije.

# MVP igračica ligaškog dela Triglav Ženske Kadetske lige Srbije 2022/2023 je Katarina Ristić, članica ekipe Ras iz Beograda. Ukupno je sakupila 511 indeksnih poena, odnosno 23,23 indeksna poena po utakmici. Pehar i prigodan poklon uručila je selektorka kadetske reprezentacije Srbije Vesna Džuver. Poklon prijatelja KSS, kompanije Sterling, uručila je Irena Jekić, predstavnica kompanije.

# Na osnovu zvanične statistike, najboljih pet igračica u Triglav Ženskoj Kadetskoj ligi Srbije u sezoni 2022/2023 su: Katarina Ristić (Ras), Ana Jovanov (Crvena zvezda mts), Milica Mitrović (Vojvodina 021), Lana Antić (Student) i Aleksandra Aleksić (SPD Radnički).

Pehare i prigodne poklone najboljim igračicama uručili su Vesna Džuver i Milan Vidosavljević, a poklon prijatelja KSS, kompanije Sterling, uručila je Irena Jekić, predstavnica kompanije.

# Najbolji strelac finalnog turnira Triglav Ženske Kadetske lige Srbije za sezonu 2022/2023 je Jelena Janković iz Vizure, koja je tokom turnira postigla ukupno 57 poena, ili prosečno 19 poena po utakmici. Pehar i prigodan poklon uručila je Vesna Džuver, a poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić.

# MVP igračica finalnog turnira Triglav Ženske Kadetske lige Srbije za sezonu 2022/2023 je Sanja Akšam iz Crvene zvezde, koja je tokom turnira sakupila ukupno 54 indeksna poena, odnosno 18 indeksnih poena po utakmici. Pehar i prigodan poklon uručio je Milan Vidosavljević, a poklon prijatelja KSS kompanije Sterling predala je Irena Jekić.

MVP igračica turnira dobila je i vaučer u vrednosti od 15.000 dinara za kupovinu McDavid proizvoda iz asortimana sa sajta www.sportskaprodavnica.rs , a nagradu je predao predstavnik kompanije Aleksandar Loga.

# Prijatelj Košarkaškog saveza Srbije kompanija Sterling pripremila je poklone za sve četiri ekipe koje su se našle na današnjoj ceremoniji dodele nagrada, koje je uručivala Irena Jekić, predstavnik kompanije.

# Četvrto mesto na Finalnom turniru pripalo je ekipi Vizure, a pehar za četvrto mesto uručila je Slobodanka Tuvić Maksimović, nekadašnja reprezentativka.

# Treće mesto na finalnom turniru osvojila je ekipa Art Basket. Bronzane medalje uručili su Slobodanka Tuvić Maksimović i Vesna Džuver, koja je uručila i pehar za treće mesto.

# Drugo mesto na finalnom turniru pripalo je ekipi Radivoj Korać. Srebrne medalje uručili su Slobodanka Tuvić Maksimović i Milan Vidosavljević, a pehar za drugo mesto uručio je Milan Vidosavljević.

#Prvo mesto i šampionsku titulu u Triglav Ženskoj Kadetskoj ligi Srbije za sezonu 2022/2023 osvojila je ekipa Crvene zvezde mts, a zlatne medalje su uručili Vesna Džuver i Milan Vidosavljević. Šampionski pehar uručila je Dragana Kontić, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

More in Aktuelno