Aktuelno

Kadeti Mege ponovo šampioni Srbije

Kadeti Mege ponovo šampioni Srbije

PARTIZAN – MEGA MIS 77:84 (15:27, 15:21, 26:15, 21:21)

Kadeti ekipa Mega MIS ponovo su šampioni Srbije! Oni su u velikom finalu završnog turnira Triglav Kadetske lige Srbije u velikoj dvorani Štark Arene savladali Partizan i stigli do trofeja.

Bolje je Mega otvorila meč, posle tri minuta povela 12:2. Reagovao je Plisnić, smanjio na 7:15, a onda i Drezgić na 11:17. Četiri trojke ubacili su kadeti Mege, što im je donelo prednost na prvoj pauzi – 27:15.

Nastavila je Mega da kontroliše rezultat i u drugoj četvrtini, nisu crno-beli pogađali i imali ideju u napadu, a Solomun je podigao na 32:15. Probudio se malo Partizan i smanjio na 24:34 u 15. minutu, ali je ponovo usledila mini serija Mege 6:0 za 40:24. Pogodila je Mega novu trojku u 19. minutu za 45:28, a Partizan je i dalje bio bez pogotka za tri poena. Na poluvremenu je bilo velikih 48:30 za ekipu Mega MIS.

Ekipa trenera Petra Radonjića otvorila je i drugo poluvreme trojkom (51:30), a onda Lazarevski povećao na ogromnih 56:32. Tražili su crno-beli priključak, pogodio je Drezgić dve trojke i smanjio na 44:60 u 26. minutu, a onda Dimitrijević minut kasnije na 48:61. Vratili su se crno-beli potpuno u meč, bili mnogo bolji u ovom periodu igre, a posle nove trojke Drezgića bilo je samo „minus 9“ (54:63). Nastavila je Mega da greši, Partizan da dominira, a na poslednju pauzu se otišlo pri rezultatu 56:63.

Nastavio je neverovatni Drezgić da pogađa, smanjio u 32. minutu novom trojkom na 61:66, a Mega i dalje nije imala rešenje. Došao je Partizan do prednosti posle „3+1“ fenomenalnog Drezgića (67:66). Ponovo je Mega povela, ali minimalno, pa 77:71 posle trojke Milosavčevića i Nikolića. Nisu crno-beli iskoristili tri napada, da bi Sibi zakucavanjem doneo velikih 79:71 na manje od dva minuta pre kraja. Jurio je Partizan minus, Milićević je sa linije penala smanjio 51 sekundu pre kraja na 77:81. Napravio je Srzentić faul u napadu, ali je Partizan izgubio loptu, pa napravio faul, da bi Lazarevski pogodio oba puta za 83:77. Nije uspeo da pogodi Drezgić, Danilović faulirao Nikolića, koji je jednom pogodio 12 sekundi pre kraja za 84:77, što je i bio konačan rezultat.

U meču za treće mesto Borac Mocart je savladao Crvenu zvezda MTS – 95:74.

DODELA NAGRADA

# KSS je organizatoru turnira KK Partizan dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je komesar takmičenja Bojan Popović dodelio Zdravku Bućanu, sekretaru mlađih kategorija Partizana.

# Najbolji strelac ligaškog dela takmičenja je Jakov Tatić iz Čačka 94, koji je tokom lige ukupno postigao 529 poena, odnosno prosečno 25,2 poena po meču. Priznanje mu je uručio Miloš Isakov Kovačević, selektor U16 reprezentacije Srbije. Poklon partnera KK Partizan kompanije Ander Armor uručio je košarkaš Partizana Tristan Vukčević. Poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić.

# MVP igrač ligaškog dela je Miloš Šojić iz Beka sa 789 indeksnih poena, odnosno 41,5 po utakmici, a ovo priznanje i prigodan poklon uručio mu je bivši reprezentativac Novica Veličković, poklon Ander Armora Tristan Vukčević, a poklone Sterlinga Irena Jekić.

# U najbolju petorku ligaškog dela takmičenja po glasovima trenera izabrani su Savo Drezgić (Partizan) sa 33, Miloš Šojić (Beko) sa 22, Ognjen Srzentić (Mega MIS) sa 19, Stefan Plisnić (Partizan) sa 18 i Aleksa Stanojević (Džoker) sa 15 bodova. Pehare i prigodne poklone uručio je Miloš Isakov Kovačević. Poklone Sterlinga podelila je Irena Jekić.

# Najbolji strelac finalnog turnira je Savo Drezgić iz Partizana sa ukupno 95 poena, odnosno 31,5 po meču. Priznanje i prigodan poklon uručio mu je Novica Veličković, poklon Ander Armora Tristan Vukčević, a poklon Sterlinga Irena Jekić.

# MVP igrač finalnog turnira je Savo Drezgić iz Partizana, sa ukupno 140 indeksnih poena, prosečno 46,5 po utakmici, a priznanje i prigodan poklon dao mu je potpredsednik KSS za mušku košarku Milenko Tepić. Poklon Ander Armora uručio je Tristan Vukčević, a poklon kompanije Sterling Irena Jekić.

MVP igrač turnira dobio je i vaučer u vrednosti od 15.000 dinara za kupovinu McDavid proizvoda iz asortimana sa sajta www.sportskaprodavnica.rs , a nagradu je predao predstavnik kompanije Aleksandar Loga.

# Prijatelj KSS kompanija Sterling pripremila je poklone za sve ekipe koje su se pojavile na svečanoj ceremoniji dodele nagrada.

# Nagradu za najboljeg igrača turnira na osnovu glasova trenera prve četiri ekipe takođe je osvojio Savo Drezgić iz Partizana. Prigodan pšoklon KSS uručio mu je stručni saradnik KSS za razvoj igrača i praćenje rada Aleksandar Bućan, a poklon Sterlinga Irena Jekić.

# Četvrto mesto pripalo je ekipi Crvene zvezde mts, a pehar im je uručio Bojan Popović.

# Pehar za treće mesto ekipi Borca uručio je Miloš Isakov Kovačević, kao i bronzane medalje zajedno sa Bojanom Popovićem.

# Pehar za drugo mesto ekipi Partizana uručio je Novica Veličković, kao i srebrne medalje zajedno sa Aleksandrom Bućanom.

# Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Mega MIS dodelili su Mileko Tepić i Aleksandar Bućan.

# Šampionski pehar kadetima Mege uručio je potpredsednik KSS za mušku košarku Milenko Tepić.

More in Aktuelno