Aktuelno

Izveštaj prvog dana finalnog turnira TRIGLAV ŽKLS 2018/19

Izveštaj prvog dana finalnog turnira TRIGLAV ŽKLS 2018/19

Prvi četvrtfinalni meč: Radivoj Korać 80: 57 Duga
Prvog dana finalnog turnira Triglav ŽKLS 2018/19, koji se održava u hali Mega Factory u Beogradu odigrani su četvrtfinalni dueli. Prvi meč je odigran između ekipa Radivoj Korać i Duga. Prvoplasirana ekipa iz ligaškog dela, ekipa Radivoj Korać je uspešno započela turnir ostvarivši ubedljivu pobedu od 23 poena razlike. Devojke trenera Nenada Markovića opravdale su ulogu favorita i već u prvoj četvrrtini napravile razliku koju su do samog kraja samo povećavale. Ekipa Duge je u nekoliko navrata uspevala da uhvati priključak ali na kraju nisu imale snage da naprave iznenađenje. U pobedničkoj ekipi najzapaženije su bile Rosić sa 16 poena i 7 skokova, Davinić sa 13 poena I 9 asistencija i Boričić sa 11 poena I 14 skokova. U ekipi Duge najistaknutije su bile Matić sa 20 poena, 8 skokova I 6 asistencija I Milinkovic sa 17 poena I 7 skokova.

Art Basket 74:49 Vrbas Medela
Drugi četvrtfinalni meč je odigran izmedju ekipa Art Basket i Vrbas Medela. Igračice Art Basketa izborile su plasman u polufinale nakon utakmice u kojoj su tokom cele utakmice vodile. Rezultat utakmice pokazuje da su igračice trenera Milana Vidosavljevića pobedile ubedljivo, ali je ekipa Vrbasa je bila opasna tokom celog meča i pokušavala da dođe do preokreta međutim protivnice im to nisu dozvolile. Ključni faktor je bila odbrana koju je Art Basket zatezao kada je to bilo najpotrebnije. Najefikasnije u pobedi svoje ekipe su bile Vučković sa 27 poena 15 skokova I 4 asistencije, Panić Anđela sa 17 I 7 skokova I Miljanić sa 10 poena. U poraženom sastavu je samo jedna igračica bila dvocifrena, Velisavljev Nađa sa 10 poena I 6 skokova.

Ceremonija otvaranja turnira
Finalni turnir Triglav ŽKLS 2018/19 je otvoren ceremonijom koja je održana između drugog I trećeg meča. U sjajnom ambijentu hale Mega Factory prisutnima su se obratili I poželeli sreću predstavnik KSS-a, stručni saradnik Zoran Tir i predsednica KK Art Basket, Ana Mrkić u ime organizatora turnira. Ovom prilikom je I uručena plaketa za najbolju igračicu u ligaškom delu takmičenja, igračici Art Basketa, Neveni Vučković koja je ostvarila 27 indeksnih poena po utakmici.

Partizan 1953 68:41 Proleter 023
Prošlogodišnji šampioni, Partizan 1953 je uspešno nastavio pohod na odbranu titule ostvarivši najubedljiviju pobedu prvog dana turnira. Nakon prve četvrtine i 13 poena prednost pitanje pobednika se ni u jednom trenutku nije postavljalo. Devojle u crno belim dresovima su mirnom i sigurnom igrom došle do novog polufinala. Najistaknutije su bile Bukvić sa 22 poena I Samardžić sa 10 poena i 6 poena. U ekipi iz Zrenjanina najefikasnija je bila Milinkovic sa 13 poena i 5 skokova.

Crvena Zvezda Kombank 68:67 Novosadska ŽKA
U poslednjem meču prvog dana je viđena najveća i najuzbudljiviji borba koja je resena u poslednjoj sekundi meča. Nakon nešto boljeg starta ekipe iz Beograda, Novosadska ŽKA se brzo vratila u meč I do samog kraja je viđena velika borba silno motivisanih devojaka na obe strane. Rezultatska klackalica je bila tokom celog meča. Na kraju su crveno bele devojke u poslednjoj sekundi uz zvuk sirene poenima Milice Matić došle do pobede. Najefikasnije u pobedi svoje ekipe bile su Čorto sa 21, Avlijaš sa 17 I Matić sa 14 poena. U poraženom sastavu najefikasnije su bile Ždrnja sa 23 I Babajić sa 14 poena.

More in Aktuelno