Aktuelno

IN MEMORIAM – Dušan Prodanović (1947 – 2020)

IN MEMORIAM – Dušan Prodanović (1947 – 2020)

U Čačku je 18. decembra 2020. godine u 73 godini života preminuo istaknuti srpski košarkaški sudija i košarkaški radnik Dušan – Dule Prodanović.
Suđenjem je počeo da se bavi jako rano, da bi na završnom sudijskom ispitu održanom 1971. godine u Splitu dobio zvanje saveznog košarkaškog sudije. Od tada kreće njegova bogata sudijska karijera. Sudio je sva takmičenja u ondašnjoj Jugoslaviji – SFRJ, a vrhunac karijere je bilo suđenje utakmica Prve savezne košarkaške lige Jugoslavije.
Odlikovao se pravičnošću, izvanrednim poznavanjem košarkaške igre, pravilima igre, a kada je trebalo i hrabrošću. Nakon završetka sudijske karijere postaje delegat na košarkaškim utakmicama gde u potpunosti dolazi do izražaja njegovo znanje i autoritet. I u ovom poslu dostigao je maksimum – najviši rang takmičenja.
Poseban segment u njegovoj košarkaškoj karijeri čine poslovi koje je radio kao košarkaški radnik. U matičnoj košarkaškoj organizaciji je obavljao razne funkcije, a u Košarkaškom Savezu Srbije je bio vrlo aktivan član Sudijske i Takmičarske komisije.
U privatnom životu uglavnom se bavio poslovima iz oblasti finansija. U penziju je otišao kao finsijski inspektor u Republičkoj poreskoj upravi – Filijala Čačak.
Bio je dobra čovek, domaćin, prijatelj, suprug, otac i deda.

Neka mu je laka zemlja i večna slava.

More in Aktuelno