2.ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Spartak, 76:62

2ŽLS, Radnički 2016 – Spartak, 76:62

Ekipa trenera Nikole Despotovića je zabeležila i treću pobedu u novoj sezoni. Do trijmfa su, domaće igračice, došle sjajnom igrom u trećoj deonici kada su jakom odbranom i preciznim šutevima prelomile meč i ostvarile nedostižnu prednost. Ekipa Spartaka je skoro svih 40 minuta igrala sa jednom petorkom koja nije uspela da sve vreme parira domaćem sastavu. Tri igračice gostiju su završile meč sa dabl-dabl učinkom. Vanja Popludijević je zabeležila 23 poena i 13 skokova, Isidora Savković 15 poena i 12 skokova, dok su Dari Kovaćević zafalile 2 blokade do tripl-dabl učinka – 11 poena, 12 skokova, 8 blokada. U ekipi Radničkog, bolje od ostalih su bile Minela Mehović sa 27 poena, 9 skokova i 4 asistencije i MVP utakmice Marija Cvijović sa 19 poena, 13 asistencija, 5 skokova i 5 ukradenih lopti uz ukupan indeks korisnosti od 35.
Nikola Despotović, Ekipa Spartaka je tim koji 40 minuta igra zonu. Pokušali smo šutem za 3 poena da rešimo tu zonu ali nas nije služio u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini smo zaigrali jako dobru odbranu i mnogo više smo tražili poene iz reketa. Kasnije je došao i šut na svoje mesto i mislim da smo zasluženo napravili prekoret i pobedili. Bitno je da smo zadržali pobednički niz i nadam se da ćemo u tom ritmu i da nastavimo. Čestitam svojoj ekipi na pobedi.
Marija Cvijović, Čestitala bih ekipi Spartaka na dobroj utakmici a svojoj ekipi na pobedi pokazanom karakteru. I kada smo gubile, nismo padale i verovale smo da možemo da dobijemo. Bila je ovo odlična utakmica. Pokazale smo da možemo još da napredujemo i da radimo na našim greškama.
Goran Krstajić, Utakmica je imala dva poluvremena. Prvo, koje smo odigrali odlično i otišli na odmor sa 9 poena prednosti. Kontrolisali smo igru, odigrali dobro u odbrani i korektno u napadu. U drugom poluvremenu je presudio naš tanak roster. Imamo prvu petorku i mlade igračice na klupi. Ekipa je Radničkog je trkačka, lepa ekipa koja nam je dala 51 poen u drugom delu utakmice i zasluženo pobedila.
Isidora Savković, Pre svega čestitke protivničkoj ekipi na pobedi. Kako je utakmica krenula, nismo se nadale ovakvom ishodu. Krenule smo jako dobro, ali nam je popustila koncentracija u drugom poluvremenu. Primile smo lake poene i Radnički je preokrenuo rezultat. Ponosna sam na svoju ekipu jer smo se borile svih 40 minuta. Nadam se da ćemo popraviti utisak u narednim utakmicama i ostvariti bolje rezultate.

More in 2.ŽLS