2.ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Ljubovija, 64:73

2ŽLS, Radnički 2016 – Ljubovija, 64:73

Derbi kola nije opravdao očekivanja u vidu dobre košarkaške predstave. Viđena je tvrda utakmica sa mnogo izgubljenih lopti i nerezonskih šuteva u kojoj su se bolje snašle igračice Ljubovije. Predvođene iskusnim Janjić i Karetić, odnele su veoma važnu pobedu na teškom gostovanju u Kragujevcu. Domaća ekipa je imala velikih problema u organizaciji napada. Previše se ekipa Vesne Despotović oslanjala na šut spolja i na individualna rešenja u napadu. Ni 13 šuteva više nije domaćoj ekipi donelo dobar rezultat. Sa druge strane, već pomenuti tandem gošći je iskoristio smušenost Radičkog u u toku treće četvrtine prelomio utakmicu. Svaki pokušaj i nalet Radničkog se završio forsiranjem, veoma lošeg, šuta ili katastrofalnom organizacijom napada. U domaćoj ekipi se može spomenuti učinak kapitena Sare Milošević sa 14 poena i 10 skokova i Jelene Trifunović sa 18 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Kod gostujuće ekipe, Vera Janjić je zabeležila 21 poen uz 12 skokova i 4 ukradene lopte, dok je MVP meča, Milica Karetić, postigla 21 poen, 8 asistencija, 7 ukradenih lopti i 5 skokova.
Vesna Despotović, Moje igračice su ušle veoma mlako u meč. Nismo imali dobre treninge u prethodnom periodu i to se veoma odrazilo na ovu utakmicu. Ljubovija ima par iskusnih igračica za koje nismo imali rešenje večeras. Čestitam im na pobedi. Nadam se da ćemo popraviti formu u narednom periodu i da ćemo se do kraja boriti za najviši plasman.
Jelena Trifunović, Čestitam ekipi Ljubovije na pobedi. Nismo bili na nivou na kome treba da se pristupi ovakvom meču i zasluženo smo izgubile. Predstoji nam slobodno kolo i više vremena da se dobro pripremimo za utakmicu u Srbobranu.
Petar Arsenović, Čestitam mojoj ekipi na dobroj igri i pre svega na pobedi kao i protivniku na prućenoj partiji i borbenosti. Ovo su dve ekipe izjednačenog kvaliteta. I jedna i druga ekipa imaju mabicije za sam vrh. Mislim da su moje devojke ušle veoma ozbiljno, sa idejom da pobede u ovoj utakmici. Možda su neke stvari mogle da budu i bolje ali na ovakvim tvrdim utakmicama, na gostujućem terenu, ne mogu da budem nezadovoljan.
Milica Karetić, Vrlo nezgodna utakmica koja je sve vreme bila neizvesna i egal do same završnice. Vrlo borbena partija i sa jedne i druge strane. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri a mmojim saigračicama na pobedi.

More in 2.ŽLS