2.ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Karaburma, 88:67

2ŽLS, Radnički 2016 – Karaburma, 88:67

Ekipa domaćina je ostvarila pobedu, zasluženo, ali uz veliki napor tokom treće i četvrte četvrtine, kada je ekipa Karaburme od velikog minusa vratila utakmicu na dva poseda. Igračice Radničkog su nakon samo 4 izgubljene lopte posle drugog perioda, utakmicu završile sa 21 izgubljenom loptom i umalo dovele pobedu u pitanje. Ipak, iskusna Trifunović je sa vezanim poenima vratila razliku na dvocifrenu a nakon toga su domaće privele utakmicu kraju i ostvarile ubedljiv trijumf. Tamara Čubra i Marina Stojić su pokazale izuzetno košarkaško umeće i dugo držale svoju ekipu u igri. Čubra je upisala 19 poena, 6 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte dok je Stojićeva bila najefikasnija u svojoj ekipi sa 28 poena uz koje je pridodala i 9 asistencija, 5 skokova i 4 ukradene lopte. U ekipi Radničkog, već pomenuta, Trifunović je postigla 11 poena i 13 asistencija, Kristina Stamenković, 18 poena i Ajša Hadžić 10 poena, 6 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte. MVP meča i maestralnu partiju je pružila Marija Cvijović, koja je sve vreme bila nerešiva enigma za odbranu gošći. Pogodila je 14 od 18 šuteva iz igre od čega 5 trojki. Završila je utakmicu sa 33 poena, 9 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte uz ukupan indeks korisnosti 39.
Vesna Despotović, Igrali smo bez kapitena Sare Milošević i jedne od najboljih igračica Minele Mehović, ali smo ipak uspeli da ostvarimo pobedu. Rezultat ne pokazuje pravo stanje na terenu. Mislim da smo previše opušteno igrali posle poluvremena. Mlada ekipa Karaburme je to iskoristila i umalo nas nije dovela u situaciju da uđemo u dramatičnu završnicu. Nisam nezadovoljna, pobeda je pobeda, ali moramo da nivo koncetracije podignemo na viši nivo.
Marija Cvijović, Koja sam ja kraljica!
Anđelka Nešić, Starija i iskusnija ekipa je pobedila. To je presudilo večeras. Imali smo loš ulazak u utakmicu. Prva četvrtina je pokazala da je domaća ekipa veoma jaka. Mislim da su moje devojke odigrale dobru utakmicu.
Marina Stojić, Nije nas služio šut u bitnim trenucima. Ekipa Radničkog je pogađala spolja veoma dobro. Pokušale smo da se vratimo u utakmicu u par navrata ali nismo uspele.

More in 2.ŽLS