2.ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Duga, 68:61

2ŽLS, Radnički 2016 – Duga, 68:61

Zaslužena pobeda domaćih košarkašica u meču koji je možda poslednji voz za priključak vrhu tabele i poslednja šansa za plasman u viši rang. Za razliku od nekih prethodnih predstava u hali Gordana Bogojević, viđen je jedan kvalitetan i tvrd meč. Dobro otvaranje Radničkog u prvoj četvrtini, vraćanje u utakmicu Duge i preokret do kraja druge, kontraudar domaćih košarkašica u trećoj i uzbudljiva završnica u četvrtoj četvrtini. Na kraju, odlučujući faktor, je bila odrbana koju je postavila Vesna Despotović na koju gošće nisu imale rešenje. Kod ekipe Duge, odličan meč je odigrala Renata Stepanović koja je postigla 20 poena, uhvatila 8 skokova i podelila 4 asistencije. Sa druge strane, najbolja kod domaćih i ujedno i MVP utakmice je bila Minela Mehović, koja je preloimila rezultat u korist svoje ekipe sredinomm treće četvrtine, a utakmicu završila sa 30poena i 14 skokova uz ukupan indeks korisnosti 43.
Vesna Despotović, Kao i u svakom meču ove sezone, moje igračice ne mogu bez oscilacija i padova u igri. Ova utakmica je prelomljena u drugom delu kada smo zonskom odbranom uspeli da zasutavimo napad Duge. Imali smo kadrovskih problema zbog povreda pojedinih igračica, ali i veoma raspoloženu Mehović koja je uspela da odbije svaki priključak gošći. Čestitam protivniku na korektnoj igri.
Minela Mehović, Ušle smo u utakmicu sa ciljem da zabeležimo pobedu i dokažemo da smo ekipa koju ne treba otpisivati za ulaz i viši rang. Utakmica je bila egal sve vreme a našim grešakama smo dozvolile protivnicama da na poluvreme odu sa 5 poena prednosti. Nismo dozvolile da nas to pokoleba i uspele smo da podignemo igru na viši nivo, stisle smo u odbrani i uspele da preokrenemo u našu korist. Na svaki pogođen šut od strane ekipe Duge uspele smo da vratimo istom merom. Ostvarena je pobeda i to je najbitnije. Imamo još dve utakmice do kraja i pokušaćemo da pobedimo obe. Čestitam svojim igračicama na veoma bitnoj pobedi a košarkašicama Duge na fer i korektnoj igri.
Vuk Stepanović, Čestitam Radničkom i Vesni Despotović na pobedi. Iznenadili su nas zonom u drugom poluvremenu. Tj više se mi nismo dovoljno brzo adaptirali na takvu odbranu nego što smo bili iznenađeni. Zaslužena pobeda domaćina svakako i želim im sve najbolje u nastavku sezone.
Renata Stepanović, Čestitam protivniku na pobedi. Imale su više energije nego mi. Iskusnija su ekipa i to su iskoristile. Mi smo mlada ekipa koja raste polako. Nastavićemo da radimo sa decom još bolje i nadamo se boljim rezultatima.

More in 2.ŽLS