2.ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Duga, 50:71

2ŽLS, Radnički 2016 – Duga, 50:71

Dobro otvaranje utakmice domaće ekipe i vođstvo na kraju prve četvrtine nije bilo dovoljno da se zabeleži pobeda protiv odlične ekipe Duge. Ono što je potencijalno bio derbi kola, zavšilo se ubedljivom pobedom gošći iz Šapca. Neshvatljiv pad se dogodio ekipi Radničkog u drugoj četvrtini u kojoj su izabranice trenera Despotovića dale samo 4 poena uz 22 primljena. Pokušale su domaće igračice da se vrate u igru tokom treće četvrtine ali je iskusna Renata Stepanović u dva navrata odgovorila trojkom na trojke Radničkog i uz treću vezano praktično odbila svaki pokušaj preokreta. Nije bilo mnogo raspoloženih za igru u domaćoj ekipi, kako u napadu tako i u odbrani. Igračice Radničkog su napravile ukupno 10 faulova za ceo meč!? Bolje od ostalih su bile Marija Cvijović sa 10 poena, 6 skokova i 3 ukradene lopte, Milica Todorović sa 6 poena i 10 skokova i Anja Tasić sa 6 poena i 4 skoka. U ekipi Duge su odličnu partiju pružile Isidora Tripković sa 16 poena, 10 asistencija i 6 skokova, kadetkinja Anđela Matić sa 18 poena, 5 asistencija i 4 skoka i MVP meča Renata Stepanović sa 21 poenom, 6 skokova, 6 ukradenih lopti i 4 asistencije.
Nikola Despotović, Igrali smo jako dobro na početku utakmice. U drugoj četvrtini smo imali problema u napadu i dali smo samo 4 poena. U nastavku smo stisli odbranu ali napad opet nije išao. Odgovornost za poreaz preuzimam na sebe. Ohladićemo glavu i imamo celu nedelju da se što bolje pripremimo za sledeću utakmicu.
Marija Cvijović, Utakmicu smo otvorile kako smo priželjkivale, ali nakon prve četvrtine desio se veliki pad u igri. Smatrtam da je ovo jedna od najlošijih utakmica od početka sezone. Potrudićemo se da se što pre oporavimo od ovog poraza i da se što bolje spremimo za naredno kolo. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri.
Vuk Stepanović, Odlična utakmica za nas. Zaista sam zadovoljan igrom svoje ekipe, a posebno energijom i smirenošću kada smo napadali zonsku odbranu protivnika. Radnički je jedna mlada i kvalitetna ekipa, sa odličnim trenerima i želim im puno uspeha u nastavku sezone.
Renata Stepanović, Čestitam mojim igračicama na borbenosti i pobedi. Slabo smo otvorile utakmicu, bez neke energije i uz dosta promašenih šuteva. Uspele smo da tu energiju pokrenemo polovinom druge četvrtine i držali se do kraja. Čestitke ekipi Radničkog na fer i korektnoj igri.

More in 2.ŽLS