2.ŽLS

2ŽLS, Duga – Vršac d.o.o., 74:54

2ŽLS, Duga – Vršac d.o.o., 74:54

U okviru 2. kola Druge ženske lige Srbije za košarkašice Šapčanke su na svom parketu savladale „Vršac“ rezultatom 74:54 (15:10, 23:15, 28:10, 8:19) i nanele toj ekipi drugi poraz u sezoni, dok „Duga“ bez poraza dočekuje 3. kolo i duel sa ekipom „Karaburme“ u gostima. Pune tribiname Sportske hale „Protić“ u Šapcu kao da su u početku bile teret za domaći tim, šut nije funkcionisao na najbolji način, ali je i pored toga na semaforu krajem prve četvrtine stajalo 15:10 za „Dugu“. Bolja igra domaćih tokom druge, a posebno početkom treće četvrtine, krunisana je i ubedljivim vođstvom, koje je u jednom trenutku iznosilo i 33 poena razlike na kontu šabačkih dama. Malo opuštanje u poslednjoj četvrtini na strani domaćih iskusne gošće su znale da kazne, pa otuda i konačan rezultat 74:54. Isidora Tripković je predvodila ekipu trenera Vuka Stepanovića sa 25 poena (5 skokova, 4 asistencije, 6 osvojenih). Renata Stepanović je ostvarila „dabl-dabl“ učinak sa 20 poena i 17 skokova, uz 8 asistencija, 2 osvojene lopte i 2 blokade, a Nikolina Vitomir je dodala 16 poena (4 skoka, 1 osvojena). U timu Miroslava Kanjevca dvocifrene su bile Milana Kerkez sa 12 poena (10 skokova, 3 asistencije, 2 osvojene) i Ana Miletić sa 11 poena (1 skok, 1 osvojena). Duga u narednom kolu gostuje Karaburmi, a Vršac dočekuje Srbobran. Vredna pomena je i činjenica da se na ovoj utakmici od aktivnog bavljenja košarkom oprostila Radmila Maletić, dugogodišnja kapitenka „Duge“, osvajačica bronzane medelja sa U-20 selekcijom Srbije na EP u Vukovaru. Prigodnim poklonima koji su uručeni pre početka utakmice, klub je svog kapitena ispratio u zasluženu sportsku penziju.
Vuk Stepanović, ŽKK „Duga“, Izuzetno važna pobeda za nas, obzirom da se radi o prvoj utakmici na domaćem terenu. Mislim da je upravo ova činjenica uticala na to da ekipa deluje pomalo „stegnuto“ u prvom poluvremenu, nismo na pravi način kontrolisali ritam igre i to je iskusna ekipa Vršca vrlo dobro kažnjavala. U drugom poluvremenu smo od starta zaigrali onako kako i treniramo i to se osetilo i po rezultatu. Mi smo jako mlada ekipe i jednostavno moramo da igramo u visokom ritmu. Čestitam mojim devojkama na pobedi, a ekipi Vršca na borbi i kvalitetnoj igri koju su prikazale. Smatram da će Vršac biti jedna od ekipa koja će se boriti za visok plasman ove sezone.
Renata Stepanović, ŽKK „Duga“, Čestitam mojim saigračicama na pobedi, mislim da smo zasluženo slavile. Nismo još uvek na nivou na kom bismo trebali da budemo, ali tek je početak sezone i ja očekujem da ova mlada ekipa diže formu iz kola u kolo. Potencijal je tu, samo treba da nastavimo da radimo. Čestitke i našim protivnicama iz Vršca, zaista su pružile odličan otpor danas. Puno sreće u nastavku sezone.
Miroslav Kanjevac, ŽKK „Vršac“, Zaslužena pobeda domaćina a mi sa novom ekipom, očekujem bolje igre kad se uigramo.
Milana Kerkez, ŽKK „Vršac“, Čestitala bih ekipi Duge na zasluženoj pobedi. Mi u igri nismo ispoštovale ono pto smo se dogovorile, nadam se boljoj igri kad se još malo uigramo sa novim igračicama koje su stigle.

More in 2.ŽLS