2.MLS

2MLS, Sloga – Kolubara LA 2003, 75:84

2MLS, Sloga – Kolubara LA 2003, 75:84

U 3 kolu 2MLS ekipa Sloge uz podršku oko 800 navijača bila je rešena da posle blede partije u Zrenjaninu ponovi igru iz prvog kola protiv ekipe Konstantina. Počeli su domaći silovito i u prvoj deonici vodili i sa deset poena razlike. Plej domaćih Nenad Đurđević usled povrede nije ni ulazio u igru a glavni organizator igre Sloge kapiten Saša Đorđević zbog povrede u petom minutu napustio je teren. Teškoće u organizaciji igre odmah su se osetile mada su mladi igrači pokušavali da nadoknade odsustvo kapitena kao i prvog pleja. Uspevali su to velikom borbenošću sve do četvrtog nastavka u kome je iskusna ekipa Kolubare iskoristila svoje šanse i zabeležila zasluženu pobedu. U ekipi Sloge istakao se Miroslav Radić (26) i Aleksandar Beloica (18) koji su uz MVP Sloge Dušana Miletića, mladog Tomaševića i veliko pojačanje Sloge Stefana Matovića izneli glavni teret utakmice. U ekipi Kolubare interesantno je napomenuti da su svi igrači koji su ulazili u igru postigli poene a prednjačili su MVP Nikola Simić (27) i Stevan Sinđelić (15). Objektivna kraljevačka publika ispratila je aplauzom obe ekipe po završetku utakmice.
Saša Pavlović, Sam početak utakmice obećavao je našu dobru igru sve do sedmog minuta utakmice do kada smo imali aktivan rezultat i mogu reći i znatno bolju igru od gostiju. Osim povredjenog pleja Đurđevića zadesio nas je u petom minutu i peh sa povredom kapitena Đorđevića koji nije ulazio u igru do kraja utakmice. Od tog momenta u znatnoj meri otežana je bila organizacija igre uz puno izgubljenih lopti što je omogućilo niz lakih poena ekipi Kolubare koja je kao iskusna ekipa to znalački iskoristila pogotovo u zadnjoj četvrtini. Čestitam ekipi gostiju na zasluženoj pobedi, zahvaljujem publici na punoj podršci. U narednoj nedelji pokušaćemo da otklonimo uočene nedostatke i ukoliko se oporave Đurđević i Đorđević na gostovanju ekipi Rtnja pružićemo maksimalan otpor.
Dušan Miletić, Sve čestitke iskusnoj ekipi Kolubare na zasluženoj pobedi. Znatno iskusnija ekipa Kolubare znalački je iskoristila nedostatak u našoj igri koji je nastao povredom kapitena Đorđevića i odsustvo pleja Đurđevića. Počeli smo utakmicu odlično i uz sjajnu podršku publike nadali se pobedi. Povreda Đorđevića poremetila je čitavu koncepciju igre naše ekipe što se najviše odrazilo u četvrtoj deonici kada se lomio rezultat. Predstoji nam nedelja napornog rada kako bi se spremili za utakmicu u Boljevcu.
Žarko Simić, U samom početku utakmice nismo imali svoju igru sve do sedmog minuta što je pokazivao i rezultat. U nastavku uspeli smo da nametnemo svoj stil igre i stalnom rotacijom došli do pobede. Ekipa Sloge imala je peh na početku utakmice povredom kapitena Saše Đorđevića ali su se dobro držali sve do četvrte deonice koju smo dobili rezultatom 24:14. Raduje me ovaj uspeh jer je Sloga veliko košarkaško ime u Srbiji a i šire pa im želim da se što pre konsoliduju i beleže uspehe. Moju ekipu sada očekuje utakmica u Kupu Koraća pa dočekujemo ekipu Napretka iz Aleksinca. Uspeh u tom susretu obećava nam borbu za sam vrh tabele. Zahvaljujem ekipi Sloge, gradu Kraljevu kao i objektivnoj publici na sportskom i fer dočeku.
Nikola Simić, Ekipa Sloge ima par mladih igrača željnih dokazivanja što su i pokazali u ovoj utakmici. Za ovu utakmicu roster ekipe Sloge pojačan je za Matović Stefana koji je sigurno najblistavije ime u ovoj ligi. Za sve navedeno smo se spremali a osim početnog nesnalaženja kontrolisali smo utakmicu od sedmog minuta do kraja. Igru Sloge poremetila je i povreda kapitena Đorđevića kojem želim brz oporavak. Zadovoljan sam igrom jer je bila veoma dobra utakmica i čestitam svojim igračima na pobedi. Zahvaljujem Slogi i objektivnoj kraljevačkoj publici na dočeku i sportskom navijanju.

More in 2.MLS